foto: LETA
Pēc aizliegtas pulcēšanās slimnīcā nogādā jaunieti
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2021. gada 25. janvāris, 20:27

Pēc aizliegtas pulcēšanās slimnīcā nogādā jaunieti

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā brīvdienās mediķu palīdzība bija nepieciešama kādam jaunietim, kurš komandantstundas laikā kādā privātā pasākumā bija saindējies ar alkoholu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Policisti konstatēja, ka kādā dzīvoklī Tukumā ir sapulcējušies seši jaunieši no dažādām mājsaimniecībām. 2004.gadā dzimis jaunietis atradās tādā alkohola reibumā, ka bija nepieciešams izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri puisi nogādāja ārstniecības iestādē. Jaunietim konstatēta saindēšanās ar alkoholu, viņš bija 1,43 promiļu reibumā.

Par ārkārtējās situācijas laikā noteikto aizliegumu pārkāpšanu, vienuviet pulcējoties no dažādām mājsaimniecībām, un Bērnu tiesību aizsardzības likuma pārkāpumiem, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, likumsargi sāka 12 administratīvā pārkāpuma procesus. Trīs jaunietēm par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem piemērots naudas sods 100 eiro, bet divām - 50 eiro.

Visas jaunietes arī bija alkohola reibumā - 2005. un 2006.gadā dzimušās jaunietes bija 0,56 līdz 1,7 promiļu ietekmē.

Tāpat brīvdienās Pļaviņās, Raiņa ielā, 1968.gadā dzimušam vīrietim piemērots naudas sods 300 eiro par atkārtotu komandantstundas neievērošanu.

Savukārt Dobeles iecirkņa darbinieki konstatēja, ka no Lietuvas ar automašīnu "Mercedes-Benz" Dobeles novada Auru pagastā ieradušies četri Moldovas pilsoņi, taču neviens no viņiem nevarēja uzrādīt nedz aizpildītu elektronisko anketu personu uzraudzības informācijas sistēmā "Covidpass.lv", nedz arī apliecinājumu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Policijā par notikušo sākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi.

Dobelē, Jāņa Čakstes ielā, nepilngadīga jauniete atradās ārpus savas dzīvesvietas bez pamatota un neatliekama iemesla. Tāpat pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka 2006.gadā dzimusī meitene ir alkohola reibumā, proti, izelpā tika konstatētas 0,2 promiles. Policijā par notikušo sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi.

Bauskas pusē lielākie naudas sodi - 2000 eiro - atkārtoti piemēroti 1995.gadā dzimušam vīrietim un 2000.gadā dzimušai sievietei. Abas personas atradās ārpus savām dzīvesvietas un nevarēja uzrādīt pašapliecinājumus par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu neatliekamas un pamatotas situācijas gadījumā.

Krustpils novada Kūku pagastā 1996.gadā dzimis vīrietis atradās ārpus savas dzīvesvietas bez pamatota un neatliekama iemesla. Ņemot vērā to, ka vīrietis pret policistiem izturējās agresīvi, runāja rupjības un pat mēģināja aizbēgt, vīrietim piemērots naudas sods 500 eiro apmērā.

Savukārt uz ceļa Jelgava - Tērvete - Lietuvas robeža policisti pārbaudīja kādu automašīnu, kas šķērsoja Latvijas valsts robežu. 2002.gadā dzimis jaunietis nevarēja uzrādīt apliecinājumu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu, bet 1965.gadā dzimusi sieviete nebija aizpildījusi elektronisko anketu personu uzraudzības informācijas sistēmā "Covidpass.lv". Abiem par pārkāpumiem nāksies šķirties no 60 eiro soda katram.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē par komandantstundas pārkāpumiem sākti 1009 administratīvā pārkāpuma procesi.