112
2021. gada 22. janvāris, 22:13

"Pēdējā laikā viņam bija kaut kas uznācis" Traģiskā avārijā iet bojā "Audi" vadītājs; divi citi smagi ievainoti

Degpunktā, TV3

Īsi pēc sešiem vakarā Sējas novada iedzīvotāja Ilona saņēma zvanu no savas meitas. Viņa ziņoja, ka mammas krustdēls Kaspars ir iekļuvis smagā negadījumā uz autoceļa Saulkrasti – Bīriņi. Ģimene steidzās uz notikuma vietu, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Nokreņējušies ļoti bijām. Braucām uz šejieni. (..) Mašīna bija visa samīcīta," stāsta "Audi" vadītāja krustmāte Ilona. Kaspara vadītā automašīna bija apgāzusies uz jumta.

Kad Aigars ieraudzīja savu krustdēlu, 39 gadus vecais vīrietis jau bija miris: "Kad atbraucu viņš jau bija izvilkts ārā."

"Viņš tepat blakus mašīnai gulēja apsegts ar plēvi. Man bija viņš jāatpazīst... Smagi, smagi. Traki," stāsta mirušā vīrieša krusttēvs Aigars. Turpat netālu stāvēja sadragāts otrs transporta līdzeklis.

Avārijas apstākļi ģimenei ir skaidri – analizējot notikuma vietu, jautājumi par to, kāpēc notika sadursme starp abiem spēkratiem, tuviniekiem vairs nav.

"Kaspars braucis no tā ceļa ārā. Cik es saprotu, viņš gribējis te pāri braukt vai griezties un no tās puses nāca mašīna, ietriecās iekšā un tad šeit viņš ir lidojis," stāsta Ilona. Abi "Chrysler" spēkratā braucošie cilvēki sadursmē tika ievainoti.

Abas personas smagā stāvoklī nogādātas ārstniecības iestādē. Šobrīd policijā uzsākts kriminālprocess, notiek apstākļu noskaidrošana. Ekspertīzē atklāsies vai kāds no vadītājiem bija apreibinošo vielu iespaidā, bet mirušā vīrieša krustvecākiem ir stipras aizdomas, ka tā tas patiešām arī bijis.

Viņi stāsta, ka radinieka ģimene nesen laidusi pasaulē bērniņu, taču tad tēvs sācis lietot pārmērīgi daudz alkohola. Vakar atrunāt vīrieti doties ceļā centusies viņa māte. "Mamma teica – ko tu dari, nāc paēd, paguli, bet viņš nav klausījis," stāsta Ilona.

"Pēdējā laikā viņam kaut kas bija uznācis laikam," nosaka Aigars. "Mazs bērniņš un sieviņa palika. Laikam tas bija liktenis," piebilst mirušā vīrieša krustmāte.

300 metrus tālāk no avārijas vietas aiz meža biezokņa dzīvo pensionārs Aldis. Viņš redzējis vairākas smagas avārijas, kas piemeklējušas tieši šo ceļa posmu. Viņaprāt, vadītāji bieži neievēro ātruma ierobežojumu un traucās kā traki.

Likumsargi lūdz sazināties tos cilvēkus, kas varētu sniegt papildu liecības. Likumsargus var sazvanīt pa tālruni 110. Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.