foto: LETA
Pašizolācija aizvien Latvijā jāievēro pēc atgriešanās no visām SPKC saraksta valstīm, izņemot divas
Sabiedrība
2020. gada 25. decembris, 19:17

Pašizolācija aizvien Latvijā jāievēro pēc atgriešanās no visām SPKC saraksta valstīm, izņemot divas

Jauns.lv / LETA

No sestdienas, 26.decembra, Latvijā aizvien pašizolācija būs jāievēro pēc atgriešanās no visām Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sarakstā esošajām Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu un Islandi, savukārt aizliegums pārvadāt pasažierus nākamnedēļ būs spēkā attiecībā uz Lietuvu, Zviedriju, Lielbritāniju un dažām citām valstīm, liecina SPKC apkopotie dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vidējais Covid-19 izplatības Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) nedēļas rādītājs patlaban ir 410,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Tādējādi no pirmdienas, 28.decembra, regulārie pasažieru pārvadājumi nebūs atļauti uz valstīm, kur ir vairāk nekā 821,1 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Saskaņā ar SPKC informāciju, līdz ar to regulārie pasažieru pārvadājumi būs aizliegti uz Zviedriju, Lietuvu, Luksemburgu, Horvātiju, Sanmarīno, Slovēniju. No saraksta izņemta Andora.

Ņemot vērā jauna Covid-19 paveidu strauju izplatīšanos, no 2020.gada 21.decembra līdz 2021.gada 1.janvārim apturēti pasažieru pārvadājumi uz un no Apvienotās karalistes

Pašizolācija Latvijā joprojām jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Lietuvu, kurā ir visaugstākā saslimstība Eiropā jeb 1376,1 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Pašizolācija arī jāievēro, atgriežoties no Luksemburgas, Slovēnijas, Andoras, Horvātijas, Zviedrijas un Sanmarīno. Sabiedrības veselības apdraudējums šajās valstīs novērtēts kā ļoti augsts. Tur 14 dienu kumulatīvais rādītājs divkārt pārsniedz Eiropas vidējo, kas ir 821,1 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Tāpat pašizolācija jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur SPKC sarakstā esošajām valstīm - Šveici, Čehiju, Ungāriju, Norvēģiju, Igauniju, Kipru, Grieķiju, Nīderlandi, Lihtenšteinu, Beļģiju, Monako, Spāniju Franciju, Slovākiju, Poliju, Apvienoto Karalisti, Austriju, Itāliju, Portugāli, Maltu, Rumāniju, Bulgāriju, Īriju, Islandi, Somiju, Vāciju un Dāniju. Šajās valstīs Covid-19 izplatības 14 dienu kumulatīvais rādītājs ir zem 821,1 gadījumiem, tomēr sabiedrības veselības apdraudējums tur tiek novērtēts kā augsts.

Patlaban pašizolācijas slieksnis Latvijā ir noteikts 50 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Šis rādītājs ir zemāks vien Vatikānā un Islandē.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ, pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Japānas, Dienvidkorejas, Ruandas, Austrālijas, Jaunzēlandes, Taizemes un Singapūras.. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās