foto: Zane Bitere/LETA
Valsts iestādes un pašvaldības kavē 24 Valsts kontroles ieteikumu ieviešanu
Valsts kontroliere Elita Krūmiņa.
Sabiedrība
2020. gada 25. decembris, 11:32

Valsts iestādes un pašvaldības kavē 24 Valsts kontroles ieteikumu ieviešanu

Jauns.lv / LETA

Valsts iestādes un pašvaldības kavē 24 Valsts kontroles ieteikumu ieviešanu, liecina revīzijā apkopotā informācija par Valsts kontroles sniegto ieteikumu ieviešanu.

Kopumā valsts iestādēm un pašvaldībām ir jāievieš revīzijās sniegti 643 ieteikumi.

No visiem ieteikumiem, kas valsts iestādēm un pašvaldībām ir jāievieš, tiek kavēta 24 ieteikumu ieviešana jeb 3,7% no ieteikumiem.

No Valsts kontroles datiem izriet, ka teju pusi - 11 - ieteikumu ieviešanu kavē Ministru kabinets.

Izglītības un zinātnes ministrija kavējusi četru ieteikumu ieviešanu, savukārt Zemkopības ministrija kavējusi trīs ieteikumu ieviešanu.

Valsts kanceleja kavējusi divu ieteikumu ieviešanu, bet pa vienam ieteikumam - Rīgas dome, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kā arī Liepājas speciālā ekonomiskā zona.

Šā gada 12.jūnijā tika atklāta jauna Valsts kontroles mājaslapa, kurā tiek ievietota informācija par revīziju gaitā sniegto ieteikumu izpildi, aģentūru LETA informēja Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins.

Plānots, ka informācija platformā tiks atjaunota divas reizes gadā - 1.martā par ieteikumu ieviešanas statusu līdz 31.decembrim, un 1.septembrī par ieteikumu ieviešanas statusu līdz 30.jūnijam.

Valsts kontroles padomes loceklis norādīja, ka platformā tiks publiskota tikai informācija par ieteikumiem, kuri ir ieviešami vai ir ieviešanas stadijā, nevis jau ieviestajiem ieteikumiem.

Korčagina vērtējumā, kopumā valsts iestādēm un pašvaldībām ar ieteikumu ieviešanu veicas labi, jo kavējumu līmenis nav augsts.