foto: LETA
SIF direktore: vārds "integrācija" vairs neietver visas mūsdienu sabiedrības vajadzības
Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja Zaiga Pūce.
Sabiedrība
2020. gada 20. decembris, 13:44

SIF direktore: vārds "integrācija" vairs neietver visas mūsdienu sabiedrības vajadzības

Jauns.lv / LETA

Vārds "integrācija" patlaban vairs neietver visas mūsdienu sabiedrības vajadzības, uzskata Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Viņa aģentūrai LETA uzsvēra, ka vārds, kas ietverts SIF nosaukumā, nav tikai latviešu valodas un kultūras prasmju mācīšana ārzemniekiem vai nepilsoņiem. Pūces ieskatā, SIF vajadzētu būt vietai, kur ar dažādu aktivitāšu palīdzību tiek stāstīts par saliedētību un atvērtas sabiedrības nozīmi un par dažādības vērtību.

Runājot par fonda darbību, Pūce uzsvēra, ka SIF strādā arī ar nevaldības organizācijām un aktīvistiem, masu medijiem, maznodrošinātajiem, patvēruma meklētājiem un daudzbērnu ģimenēm.

"Mēs cenšamies mazināt plaisu sabiedrībā, kas valda starp maznodrošinātajiem un turīgajiem, un pielikt roku, lai palielinātos vidusšķira un mainītos arī sabiedrības izpratne," sacīja SIF sekretariāta direktore.

Pagājis mazliet vairāk par gadu kopš Pūce stājās SIF sekretariāta direktores amatā. Atskatoties uz paveikto, kā vienu no darbiem viņa izcēla SIF stratēģijas izveidi, kādas fondam nebija četrus gadus.

Paralēli stratēģijai tika strādāts arī pie mērķa kartes, kas ir ikdienā lietojams, stratēģisks dokuments ar izvirzītiem mērķiem, lai katru gadu varētu caurskatīt šo sarakstu un pārliecinātos par sasniegto vai vēl darāmo.

"Ja gadījumā kaut kas netiek sasniegts, mēs varam izvērtēt traucējošos faktorus un saprast, kurā brīdī stūre ir jāpagriež pa labi vai kreisi," uzsvēra Pūce.

Tāpat SIF tika veikts noslodzes audits un arī restrukturizācija, pārveidojot SIF iekšējo struktūru vienkāršāk saprotamu.

"Piecu nodaļu vietā patlaban mums ir divi departamenti, no tiem viens atbild par atbalsta funkcijām, bet otrs - par satura nodrošināšanu, līdz ar to mēs varam ātrāk un efektīvāk veikt mums uzticētos darbus," sacīja SIF sekretariāta direktore.