foto: LETA
Konkursā uz NVD vadītāja amatu pieteikušies 10 pretendenti
Sejas maska.
Sabiedrība
2020. gada 9. decembris, 10:55

Konkursā uz NVD vadītāja amatu pieteikušies 10 pretendenti

Jauns.lv

Noslēgusies pieteikšanās atklātam konkursam uz Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktora amatu, un saņemti pieteikumi no 10 pretendentiem, portāls Jauns.lv uzzināja Valsts kancelejā.

Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone informē, ka amata konkurss, kas tika izsludināts 16.novembrī, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz otro kārtu, konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību, lai nodrošinātu nepieciešamo veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību turpmākajos piecos gados.

Pretendenti, kuri tiks izvirzīti uz trešo kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, kā arī pārmaiņu vadīšanu, norāda Jirgensone.

Šos atlases procesus Valsts kanceleja ir gatava nodrošināt attālināti.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts veselības ministram virzīšanai Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir: veselības ministre Ilze Viņķele (AP), Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme un VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš. Tāpat pretendentu vērtēšanā tiks piesaistīti neatkarīgie novērotāji: nodibinājuma "Invalīdu un viņu draugu apvienība "APEIRONS"" valdes loceklis Ivars Balodis un biedrības "Veselības aprūpes darba devēju asociācija" izpilddirektore Ināra Pētersone.

Jauns.lv jau vēstīja, ka NVD direktoram paredzēta mēnešalga 2353 eiro pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas, veselības apdrošināšana un motivējoša bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Iepriekšējais NVD direktors Edgars Labsvīrs amatu nolēma atstāt pavasarī. Viņš jau laicīgi bija informējis veselības ministri, ka gatavojas pieņemt citus profesionālos izaicinājumus, tomēr kā vienu no iemesliem amata atstāšanai minēja arī publiski paustos pārmetumus par medicīnas masku piegādi, rakstīja aģentūra LETA.