Sabiedrība
2020. gada 2. decembris, 22:51

Rīgā no mini zoo nozog tītaru un cietsirdīgi piedzirda putnu ar degvīnu

Jauns.lv

Šodien, 2. decembra, rīta pusē no mini zoo Imantā, Rīgā, kāda vīriešu kompānija nozagusi tītaru un to piedzirdījusi, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Vienam no kompānijas bijusi dzimšanas diena, tādēļ jubilāram kā dāvanu tika nolemts nozagt putnu, kas ganījās pa vietējo atrakciju parku.

"Tika atlauzta sēta, ienāca trīs vīrieši, paņēma tītaru rokās un aiznesa. Iekāpa vilcienā un ar tītaru padusē devās uz Bulduriem," stāsta atrakciju parka darbiniece Līva. 

Pateicoties iedzīvotāju vērībai, zādzība tika pamanīta laikus. Cilvēki, ieraugot dīvaino skatu, zvanīja policijai, kas reaģēja ātri.

"Vainīgās personas izdevās aizturēt pa karstām pedām. Ieraugot policijas darbinieku mašīnu tuvošanos, personas nozagto putnu palaida, bet likumsargiem izdevās kompāniju aizturēt. Arī putns tika veiksmīgi atrasts un nogādāts atpakaļ atrakciju parka teritorijā," stāsta Valsts policijā.

Melnais, aptuveni piecus kilogramus smagais tītars ir atgriezies mājās, bet nejūtas labi. Līva saka, ka vīrieši viņu mocījuši, ar varu lejot tam knābī alkoholu. Putns, visticamāk, ir saindējies, jo uzvedas apātiski.

"Viņš ir saskumis, neaktīvs. Viņiem laikam palika garlaicīgi, gribējās kādu pamocīt. Briesmīgi, man nav vārdu. Es nevaru iedomāties, ka kāds vienkārši paņem tītaru un piedzirda to ar degvīnu," stāsta Līva. 

Šodien dzīvnieku apciemoja veterinārārsts, bet tikmēr visi trīs ļaundari tiks saukti pie atbildības, sola policijā. Šī nav pirmā reize, kad vīrieši nodarbojas ar huligānismu.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.