Par Talsu Bāriņtiesas priekšsēdētāju ievēlēta daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra vadītāja
foto: LETA
Novadu ziņas

Par Talsu Bāriņtiesas priekšsēdētāju ievēlēta daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra vadītāja

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien par Talsu Bāriņtiesas priekšsēdētāju deputāti vienbalsīgi ievēlēja Talsu daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra vadītāju Daci Sudmali, informēja Talsu novada domes pārstāve Dana Felkere-Bērziņa.

Par Talsu Bāriņtiesas priekšsēdētāju ievēlēta daud...

Sudmale darba pienākumus jaunajā amatā sāks pildīt 14.decembrī. Sudmalei ir pieredze sociālā darba jomā, iepriekš veikusi Talsu daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra vadītājas pienākumus.

Sudmale norādīja, ka, sākot darbu jaunajā amatā, vispirms iepazīsies ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) izvērtējumu par Talsu novada Bāriņtiesas darbu un noteiktajos termiņos veiks nepieciešamās darbības konstatēto lietu novēršanā un uzlabošanā.

Savukārt bāriņtiesas locekļa amatam tika virzīta Kristīne Apse. Izvērtējot līdzšinējo pieredzi un izglītību, Apse tika atzīta par piemērotu kandidātu šai amata pozīcijai un deputāti lēma viņu apstiprināt šajā amatā.

Felkere-Bērziņa sacīja, ka domes sēdē ceturtdien tika lemts jautājums arī par divu pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju kandidātiem. Vandzenes pirmsskolas izglītības iestādi "Zīlīte" turpmāk vadīs Aija Vītola, kura ieguvusi maģistra grādu pedagoģijā un līdz šim profesionālās prasmes pilnveidojusi pirmsskolas izglītības darbā.

Par Valdemārpils pirmsskolas izglītības iestādes "Saulstariņš" vadītāju apstiprināta Daiga Feldmane, kura līdz šim Talsu novada Izglītības pārvaldē veica galvenās speciālistes bērnu tiesību jautājumos pienākumus.

Vītola un Feldmane pienākumus sāks pildīt 1.decembrī.

Kā vēstīts, šovasar, reaģējot uz Lielbritānijā dzīvojošu Latvijas valstspiederīgo strīdu par bērnu aizgādības tiesībām, Talsu novada dome bija lūgusi VBTAI izvērtēt Talsu novada bāriņtiesas darbu.

Vēl pirms VBTAI pārbaudes atzinuma saņemšanas Bāriņtiesas priekšsēdētāja Jolanta Feldmane iesniedza atlūgumu un 1.augustā tika atbrīvota no amata. Par Bāriņtiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju tolaik tika iecelta Liene Liepa, kura šajā amatā tika apstiprināta 30.jūlijā, 16.oktobrī aizgāja viņsaulē pēc saslimšanas ar Covid-19.

Jau vasaras beigās pašvaldība bija apņēmības pilna reorganizēt Bāriņtiesu, taču septembra beigās, saslimstot vairākiem Talsu novada pašvaldības administrācijas darbiniekiem ar Covid-19, slēdza administrācijas ēku un darbinieki strādāja attālināti.

29.oktobrī pašvaldības deputāti Talsu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāju apstiprināja bāriņtiesas priekšsēdētājas vietnieci Aiju Staškovu-Ciemīti.