foto: Ieva Lūka/LETA
Kurzemes pusē laikapstākļu dēļ izsludināts oranžais brīdinājums
Spēcīgas vēja brāzmas Kurzemes piekrastē.
Sabiedrība
2020. gada 21. novembris, 08:37

Kurzemes pusē laikapstākļu dēļ izsludināts oranžais brīdinājums

Jauns.lv

Sestdienas rītā teju visā Latvijā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..-3 grādiem, bet piekrastē, vējam nesot siltumu no jūras, daudzviet saglabājas +5 grādus silts gaiss, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceļi daudzviet slideni. Vietām - galvenokārt Vidzemē - ir nelieli īslaicīgi nokrišņi. Valsts austrumu daļā pārsvarā mākoņainas debesis, citviet - skaidras vai ar nelielu un mainīgu mākoņu daudzumu.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem piektdien biezākā sniega sega - seši centimetri - izveidojās Zosēnos, kur sestdienas rītā saglabājas trīs četri centimetri sniega.

Pūš lēns rietumu un dienvidu vējš.

Rīgā skaidrs rīts, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -1 grādam, pūš lēns dienvidrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,9 grādiem Alūksnē līdz +6,6 grādiem Liepājas ostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.novembrī bija +25 grādi Portugāles un Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -16..-18 grādi Somijā, Krievijas dienvidu daļā un kalnos Centrāleiropā.

Sestdienas pēcpusdienā no Kurzemes sāks pastiprināties dienvidu, dienvidrietumu vējš, lielāko spēku tas sasniegs vakarā un naktī uz svētdienu, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu Vidzemes piekrastē, izņemot Jūrmalu un Rīgu, un oranžo brīdinājumu Kurzemes rietumu piekrastē.

Otrā līmeņa brīdinājums par dienvidrietumu vēja brāzmām līdz 26 metriem sekundē atklātas jūras piekrastē Kurzemē būs spēkā no plkst.17 sestdien līdz plkst.1 svētdien, bet zemāka līmeņa brīdinājums Vidzemes piekrastē par vēja brāzmām līdz 23 metriem sekundē būs spēkā no plkst.18 sestdienas vakarā līdz plkst.5 svētdienas rītā.

Stiprākās vēja brāzmas skars Ventspili un tās apkārtni. Latvijas lielākajā daļā dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 15-19 metrus sekundē.

Sestdien no rietumiem pakāpeniski palielināsies mākoņu daudzums, vietām valstī būs nelieli nokrišņi. Vakarā no rietumiem virzīsies plaša nokrišņu zona, kas naktī daudzviet atnesīs pamatīgu lietu, valsts austrumu daļā - sniegu.

Gaiss iesils līdz +1..+6 grādiem, Kurzemes rietumu piekrastē - līdz +8 grādiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rīgā lielākoties saulaina sestdiena, vakarā iespējami nelieli nokrišņi. Lēnais dienvidu, dienvidrietumu vējš sāks pastiprināties, naktī brāzmās sasniedzot 18 metrus sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +4 vai +5 grādi.

Norvēģu jūrā atrodas liels un spēcīgs ciklons, Centrāleiropā - anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā paaugstinājies līdz 768-772 dzīvsudraba staba milimetriem jeb 1024-1029 hektopaskāliem. Palielinoties ciklona ietekmei, tuvākajā diennaktī gaisa spiediens ievērojami pazemināsies.