Sabiedrība
2020. gada 21. oktobris, 21:01

Ģimene joprojām šokā un cenšas saņemt atbildes: ar pāris dienu starpību no Covid-19 nomirst tēvs un meita

TV3 ziņas

Ģimenes locekļi aizvien ir šoka stāvoklī - vien ar pāris dienu starpību nomira tēvs un meita. Notiekošais liek uzdot ļoti daudzus jautājumus un galvenokārt par reģionālo slimnīcu darba kvalitāti, šovakar vēsta TV3 Ziņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kāds ģimenes tuvinieks, kurš vēlējās palikt anonīms ir neizpratnē par ārstniecības procesu. Pirmais ar Covid-19 saslima pensijas vecuma tēvs, kuram bijušas arī citas kaites. 

"Tētim vienā dienā pēkšņi cēlās temperatūra, palika slikti, bezspēks. Stāvoklis strauji pasliktinājās, zvanot ātrajai palīdzībai, sākotnēji palīdzību atteica, esot teikts, ka pakaļ nebraukšot, jo slimniekam netrūkstot elpa, līdz ar to neatliekamā palīdzība neesot vajadzīga."

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Tagad Neatliekamās palīdzības dienestā skaidro, ka pie tēva sākotnēji mediķi patiešām nav ieradušies, jo pēc sarunas ar viņu neradās iespaids, ka situācija būtu tik nopietna. Vīrietis to nav izstāstījis.

Par šī pacienta veselības komplikācijām zinājis ārsts, kuram vajadzējis rīkoties ātrāk.

Vīrieša dzīvība izdzisusi Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī. Pēc tam saslimusi arī viņa 34 gadus vecā meita. Nākamajā dienā pēc pirmajām pazīmēm - iesnām un klepus, sieviete nodeva Covid-19 testu. 

Ģimenes ārsts ieradās vakarā un rekomendēja palikt mājās, dzert zāles un tēju. Dienu vēlāk sieviete uzzināja, ka tests ir pozitīvs. Ar ārstu rekomendācijām sieviete mājās ārstējās nedēļu līdz svētdienā viņu aizveda uz Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu Ventspilī, kur konstatēja ielaistu abpusējo plaušu karsoni.

"Ventspils slimnīcā turpināja ārstēšanu, situācija pakāpeniski uzlabojās, bet pēc tam atkal palika sliktāk, stāvoklis strauji kļuva smags. Visvairāk mani šokēja atbilde no Ventspils ārstiem, uz jautājumu - kāpēc viņa netika vesta uz Rīgu jau ātrāk, ja stāvoklis ir bijis tik smags, kur ir atbilstoša aprūpe cilvēkiem ar smagu slimības gaitu?

Viņu atbilde bija - mēs pusi dienas zvanījām un cīnījāmies, lai viņu aizvestu uz Rīgu, Rīga neesot gribējusi pretī ņemt," stāsta Covid-19 skartās ģimenes tuvinieks.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās