Jau šajā nedēļas nogalē Majoru pludmalē norisināsies "Jūrmalas skriešanas svētki"
Pieteikties “Jūrmalas skriešanas svētkiem” ir iespējams, reģistrējoties mājas lapā www.maratoni.lv.
Novadu ziņas
2015. gada 24. septembris, 12:34

Jau šajā nedēļas nogalē Majoru pludmalē norisināsies "Jūrmalas skriešanas svētki"

Jauns.lv

Jau pēc dažām dienām, 27.septembrī, Majoru pludmalē pulcēsies tūkstošiem sportistu, aktīvās atpūtas un labsajūtas cienītāju no visas Latvijas, lai kopā svinētu “Jūrmalas skriešanas svētkus”. Visas dienas garumā, jau no plkst. 11:00, papildu skriešanas un nūjošanas sacensībām, apmeklētājus gaidīs virkne izklaidējošu un sportisku pasākumu – stafetes, radošas meistarklases, jautras aktivitātes, krāšņi priekšnesumi un koncerts ar Latvijā pazīstamu mūziķu dalību. Reģistrēties pasākumam internetā būs iespējams līdz 24. septembrim.

Jau pirmie “Jūrmalas skriešanas svētki” pērn guva ievērojamu popularitāti, pulcējot vairāk nekā trīs tūkstošus dalībnieku no visas Latvijas, tādēļ šogad svētki tiek plānoti vēl grandiozāki. Jau no plkst. 9:00 ikviens ir aicināts pulcēties Majoru pludmalē pie “Baltic Beach Hotel”, kur notiks dalībnieku reģistrācija un numuru izsniegšana skriešanas un nūjošanas distancēm. Visām distancēm numurus ir iespējams izņemt arī iepriekš, 26.septembrī no plkst 12:00 līdz 17:00 K. Ulmaņa Gatvē 88A, pie veikala Maxima.

Plkst. 11:00 tiks dots starts 5 un 10 km individuālajiem skrējieniem un nūjošanas distancei. Uzreiz pēc tam uz skatuves kāps un klātesošos iekustinās Latvijā vienīgā perkusatīvā grupa, kas izpilda karstasinīgos brazīliešu ritmus – “Samba de Riga”. Vēlāk uzstāsies arī Latvijas popmūzikas un nu jau arī latino stila mūzikas izpildītāja Jenny May, bet plkst. 14:30 līdz ar stafetes skrējiena noslēgumu, koncertprogrammu noslēgs un leģendārās dziesmas no grupas “Tumsa”, “Putnu Balle” un citu pasaulē pazīstamu mūziķu repertuāra izpildīs Valters Frīdenbergs & CoCo Orchestra*.

Gan tiem, kas jau savu skrējienu veikuši, gan citiem klātesošiem būs iespēja piedalīties neskaitāmās organizatoru sarūpētās izklaidēs – izmērīt hokeja sitiena spēku, pārbaudīt sodu sitienu precizitāti un savas līdzsvara spējas, uzspēlēt galda futbolu vai daudziem vēl neatklāto UFO golfu. Jogas cienītāji aicināti izbaudīt brīvdienu un piebiedroties bezmaksas nodarbībām jūras krastā profesionālo Urban Yoga instruktoru pavadībā. Bet paši jaunākie pasākuma apmeklētāji varēs satikt mazos nejaucēnus, apgāzt piktos putnus un piedalīties citās aizraujošās aktivitātēs.

“Jūrmalas skriešanas svētkus” īpaši krāšņus padarīs gaisa pūķu meistarklases un parāde, bet par jautru noskaņojumu un jokiem rūpēsies animatori – mīmi un garkāji.

Pieteikties “Jūrmalas skriešanas svētkiem” ir iespējams, reģistrējoties mājas lapā www.maratoni.lv .  Reģistrējoties iepriekš, dalības maksa visās distancēs ir 7 EUR, bet Bērnu distancē bērniem vecumā līdz 12 gadiem, reģistrējoties iepriekš, dalība ir bez maksas. No katras reģistrācijā samaksātās dalības maksas organizatori ziedos 1EUR nepieciešamā mācību un sadzīves inventāra iegādei Dienas aprūpes centram bērniem Jūrmalā. Ikdienā aprūpes centrs sniedz pakalpojumus bērniem no trūcīgām ģimenēm vecumā no 3 līdz 18 gadiem, un ģimenēm, kurās ir bērna attīstībai nelabvēlīgi apstākļi. Ziedot līdzekļus dienas aprūpes centra atbalstam būs iespējams arī uz vietas pasākumā apmaiņā pret momentfoto īpašā foto stūrītī.

“Jūrmalas skriešanas svētkus” organizē “Alpha Baltic Sport”, uz svētkiem aicina Jūrmala.  

Rūpējoties par jūrmalnieku un pilsētas viesu labsajūtu, Jūrmala šoruden piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu “Labsajūtas rudens Jūrmalā”. Šajā laikā ikviens interesents kūrortpilsētā varēs piedalīties dažādās veselīga un aktīva dzīvesveida veicināšanas aktivitātēs gan brīvā dabā, gan izmantojot kūrortpilsētas SPA viesnīcu un rehabilitācijas centru īpašos rudens piedāvājumus, kā arī baudīt plašu kultūras un sporta notikumu programmu.

*Veselības apstākļu dēļ,  koncertā neuzstāsies iepriekš izziņotā grupa “Otra Puse”.

Regīna Zommere / Publicitātes foto