Sabiedrība
2020. gada 29. septembris, 21:46

Skumjš stāsts ar laimīgām beigām: pēc vīra nāves kandavniece uzzina, ka manto aizdomīgu dzīvesbiedra parādu

Jauns.lv

Īsi pēc vīra nāves kandavniece Aija saņēmusi pārādu piedzinēja vēstuli par to, ka jāatmaksā vīra mantotais parāds. Tiesa, sieviete par šādām vīra parādsaistībam uzzinājusi pirmo reizi, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kandavā dzīvojošā Aija savu vienaudzi Uldi sastapusi 2006. gadā. Ilgus gadus pāris dzīvojis civillaulībā, tomēr 2019. gada rudenī abi nolēmuši mīt gredzenus. 

"Viņš zināja, kurš aizies. Teica: "Ja tev nevajag to manu pusi pensiju, tad iztiksim,"" sarunu pirms kāzām atminas Aija.

Divus mēnešus pēc laulības slēgšanas smagas slimības nomocīts Uldis devies mūžībā. 

Sieviete mantojusi pusi no vīra pensijas un 30 gadus vecu automobili. 

Īsi pēc Ulda guldīšanas zemes klēpī kundzei negaidīti uzklupuši parādu piedzinēji, jo vīram esot bijis sens parāds. 

Uldis tālajā 2004. gadā esot noslēdzis līgumu ar  “Tele2” par mazcenas mobilā telefona iegādi nomaksā un pieslēgumu ar saistībām uz diviem gadiem. Rēķini neesot apmaksāti.

Šobrīd parāda summa sasniegusi jau 270 eiro.

Aijai parāds šķiet aizdomīgs, jo norāda, ka vīrs gadu iepriekš, 2003. gadā, jau bija iegādājies citu telefonu. Tieši šo viņš esot izmantojis līdz nāves brīdim.

2004. gadā noslēgtajā līgumā gan minēts Ulda pases numurs, tāpat uz līguma ir paraksts. Sieviete neizslēdz iespēju, ka kāds ļaunprātīgi izmantojis Ulda datus un viltojis parakstu. Jāpiebilst, ka ar līgumā pieminēto adresi Tukumā, kas norādīta kā rēķinu saņemšanas adrese, vīrietis nekad neesot bijis saistīts.

“Tele2” pārstāvis Oskars Fīrmanis: "Šādus gadījumu iespējamību, ka tiek uzrādīts dokuments ar citas personas vārdu, es pilnībā vēlētos izslēgt. Darbinieku pienākums ir identificēt personu. "

Parādu piedzinēji norāda, ka viss esot likumīgi - pieteicās mantojumam, tad manto arī parādu. Parāds piedziņai gan nodots tikai pērn - 15 gadus pēc saistību noslēgšanas. 

Operators sūtījis atgādinājumus uz līgumā norādīto adresi, kurā Uldis nekad nav dzīvojis. Kad iesaistījušies piedzinēji, tad informācija jau sūtīta uz deklarēto dzīvesvietu. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Ņemot vērā šīs lietas bēdīgos apstākļus, esam vērsušies pie piedzinēja un šo lietu atsaukuši. Parādu esam dzēsuši no savas puses, lai kundzei nesagādātu liekas raizes," norāda Fīrmanis. 

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.