foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Dobelē cilvēku simti izdejo virālo "Jerusalema" un izaicina citas Latvijas pilsētas
Dobele var! Vai var arī citas pilsētas?
Sabiedrība
2020. gada 21. septembris, 18:49

VIDEO: Dobelē cilvēku simti izdejo virālo "Jerusalema" un izaicina citas Latvijas pilsētas

Jauns.lv

Pagājušajā sestdienā Dobelē vietējie aktīvisti organizēja vērienīgu deju kampaņu, kuras ietvaros tapa pašmāju video atbilde pasaulē šobrīd virālajai “Jerusalema” dejai. Organizatori pēc paveiktā metuši izaicinājumu citu Latvijas pilsētu deju kolektīviem.

“Tagad droši varam teikt, ka “Jerusalema” dziesma un deja ir populāra ne tikai pasaulē, bet arī pie mums Latvijā. Dobele sestdien, 19. septembrī pulcēja ap 400 dejotājus un vismaz tikpat daudz skatītājus. Laiks mūs lutināja, un deju pasākums izvērtās par īstiem svētkiem gan pašiem dalībniekiem, gan skatītājiem,” sarīkoto dejošanas kampaņu komentēja rīkotājs – fitnesa kluba “Gold Barbell” īpašnieks un treneris Ivars Cīrulis.

Dobele var! Kuplā skaitā izdejota slavenā "Jerusalema" deja

gallery icon
150

Dejotāji sabrauc no visas Latvijas

Saskaņā ar organizatoriem dalībnieki bija ieradušies no 30 apdzīvotām Latvijas teritorijām: Jelgavas, Kuldīgas, Dobeles, Engures, Aizputes, Auces, Rīgas, Bēnes, Elejas, Tērvetes, Auriem, Mārupes, Gardenes, Ikšķiles, Saldus, Tukuma, Gulbenes, Apguldes, Šķibes, Ķekavas, Lielauces, Kuldīgas, Jaunbērzes, Līvbērzes, Jūrmalas, Ogres, Ķeguma, Penkules, Miltiņiem un Zebrenes.

“Īsti nezinām, cik dejotāju, kuri vienlaicīgi dejo šo deju, ir pasaules rekords, bet viennozīmīgi varam teikt, ka mēs bijām viens no lielākajiem kolektīviem, kas šo deju izdejoja,” pauda Cīrulis.

Vai citas pilsētas spēs turēt līdzi?

Dejas noslēgumā izaicinājums tika nodots tālāk Jelgavas un Tukuma pilsētām.

Lielu paldies organizatori no Dobeles saka Zumbas instruktorei Santai Polei, kura apmācīja dejotgribētājus “Jerusalema” dejas soļos.

“Bija īpašs saviļņojums un bezgalīgs prieks par paveikto. Šis ir skaists projekts, kas iedvesmo, un katram trenerim tas ir īpašs brīdis – gandarījums, ka tas, ko esi nodevis, sāk darboties kā pulkstenis, kur svarīga ir ne tikai kustība, bet prieks, mīlestība un tā īpašā kopības sajūta,” Jauns.lv pauda Santa Pole.

Pateicība izteikta arī Dobeles sporta kluba “Gold Barbell” deju pasniedzējai Sandai Biteriņai, kas bija kopā ar projektu no idejas dzimšanas līdz pat dejai.

“Paldies arī “'Dobele Dara” koordinatorei Andai Tivčai par idejas virzīšanu, paldies Dobeles kultūras nama Direktorei Leldei Klusai par atbalstu šā pasākuma organizēšanā un protams paldies visiem dejotājiem, skatītājiem un visiem, kuri bija kopā ar mums, kaut arī tikai caur sociālajiem tīkliem. Mēs kopā to izdarījām!” pauda treneris Ivars Cīrulis.

Kas ir “Jerusalema”?

Jau ziņots, ka pagājušajā sestdienā, 19. septembrī, pulksten 11.00, laukumā pie Bērzes upes un mūzikas skolas Dobelē interesanti tika aicināti iesaistīties šobrīd aktuālā dejošanas izaicinājumā “Jerusalema”.

Ritmiskais izaicinājums “#JerusalemaDanceChallenge” radās pēc tam, kad Dienvidāfrikas mūzikas producenta “Master KG” pavadījumā pirmo šāda veida video uzfilmēja deju grupa Angolā.

Pateicoties tam dziesma kļuva par virālu hitu sociālo tīklu vidē: