foto: LETA
Noraida "Alternative" pieteikumu par atkārtotu Rīgas domes vēlēšanu rīkošanu
Politika
2020. gada 15. septembris, 18:05

Noraida "Alternative" pieteikumu par atkārtotu Rīgas domes vēlēšanu rīkošanu

Jauns.lv / LETA

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi politiskās partijas "Alternative" pieteikumu par atkārtotu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu sarīkošanu, informēja tiesā.

Sūdzībā, kuru Administratīvajā apgabaltiesā iesniedza politiskā partija "Alternative", bija prasīts uzlikt pienākumu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) izsludināt atkārtotas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas.

Spriedums nav pārsūdzams un stājas spēkā tā pasludināšanas brīdī.

Kā ziņots, tiesa otrdien noraidīja arī divu "Saskaņas" deputāta amata kandidātu pieteikumu par atkārtotas balsošanas sarīkošanu divos Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos.

Savukārt pirmdien tiesa taisīja spriedumu līdzīgā lietā, kas bija ierosināta pēc politiskā spēka "Jaunā saskaņa" pieteikuma. Izskatot "Jaunās saskaņas" pieteikumu, tiesa to daļēji apmierināja un uzdeva CVK nodrošināt balsu pārskaitīšanu 74.vēlēšanu iecirknī, 97.vēlēšanu iecirknī un 144.vēlēšanu iecirknī, pieskaitot šajos iecirkņos par nederīgām atzītās vēlēšanu aploksnes.

Divu "Saskaņas" deputāta amata kandidātu pieteikumu par atkārtotas balsošanas sarīkošanu divos Rīgas domes vēlēšanu iecirkņos šodien tika noraidīts. 

Toties politiskās partijas Latvijas Krievu savienība (LKS), sūdzību par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem un prasību Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) nodrošināt balsu pārskaitīšanu trijos vēlēšanu iecirkņos, tiesa ir apmierinājusi. 

Četru partiju politiķi sūdzības par vēlēšanu rezultātiem iesniedza, jo Rīgas vēlēšanu iecirknī Puškina licejā tika atklātas 419 neapzīmogotas balsošanas aploksnes, kuras nevarēja ieskaitīt vēlēšanu rezultātos. Savukārt Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā šādas aploksnes bijušas 208. Neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un tajās esošās vēlēšanu zīmes nolemts atzīt par nederīgām.

Savukārt 74.Rīgas vēlēšanu iecirknī, kas atradās Mākslinieciskās jaunrades centrā Andreja Saharova ielā 35, vēlēšanu dienā daļai vēlētāju esot izsniegti vēlēšanu biļeteni ar iepriekšējās balsošanas zīmogiem. Tādi bijuši 34 biļeteni.

Visus šos gadījumus pārbauda Valsts drošības dienests.