foto: imago images/ANE Edition/Scanpix
"Tez Tour" sācis repatriācijas reisu organizēšanu no vairākām valstīm
Sabiedrība
2020. gada 21. augusts, 21:30

"Tez Tour" sācis repatriācijas reisu organizēšanu no vairākām valstīm

Jauns.lv / LETA

Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datu atjaunošanas par Covid-19 izplatību Eiropā Latvijas tūrisma operators "Tez Tour" ir sācis repatriācijas reisu organizēšanu no Krētas salas, Rodas salas un Peloponesas pussalas, informēja sabiedrisko attiecību konsultants Toms Briedis.

Pēc SPKC atjaunoto datu saņemšanas uzņēmums plāno nosūtīt uz Grieķiju trīs tukšas lidmašīnas, lai varētu repatriēt visus "Tez Tour" tūristus, līdz ar to viņi tuvāko 72 stundu laikā varētu nokļūt mājās, skaidroja SIA "Tez Tour" vadītājs Konstantīns Paļgovs.

Kā informēja Briedis, kopš Covid-19 pandēmijas sākuma šī būs otrā repatriācijas programma, kuru veiks "Tez Tour". Martā Latvijas tūristi tika evakuēti no Ēģiptes, Spānijas Kanāriju salām, Austrijas un Itālijas.

Starptautiskais tūrisma operators "Tez Tour" Latvijā strādā kopš 2002. gada. "Tez Tour" organizē ceļojumus uz dažādām pasaules valstīm. No Latvijas tas nodrošina lidojumus uz Itālijas, Austrijas, Spānijas, Andoras, Turcijas, Grieķijas, Ēģiptes, Kipras, Bulgārijas, Apvienoto Arābu Emirātu, Taizemes, Maldīvijas, Kubas, Dominikānas un citu valstu kūrortiem.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, 2019.gadā "Tez Tour" strādāja ar 39,76 miljonu eiro apgrozījumu un 1,27 miljonu eiro peļņu, tādējādi aizvadītajā gadā uzņēmuma apgrozījums pieauga par 29%, bet peļņa - par 3%. Uzņēmums pērn nodarbināja 33 darbiniekus, kas ir par diviem vairāk nekā gadu iepriekš.

"Tez Tour" pieder Spānijā reģistrētam uzņēmumam "Germesinvest".

Kā ziņots, divu nedēļu pašizolācija Latvijā turpmāk būs jāievēro arī pēc ieceļošanas no Vācijas un Lihtenšteinas, bet pašizolācija vairs nebūs jāievēro pēc ieceļošanas no Sanmarīno, liecina SPKC jaunākie apkopotie dati.

Izmaiņas SPKC valstu saslimstības rādītāju sarakstā stāsies spēkā no rītdienas, 22.augusta.

Turpinoties Covid-19 saslimstības pieagumam Eiropā, turpmāk 14 dienu pašizolācija Latvijā jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 23 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kā arī caur Monako un Andoru jeb kopumā 25 valstīm.

Minēto 23 ES vai EEZ valstu vidū ir Luksemburga, Lihtenšteina, Vācija, Rumānija, Spānija, Beļģija, Bulgārija, Malta, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Kipra, kā arī Dānija, Lielbritānija, Īrija un Grieķija.

Kopumā Latvijā tiek konstatēti 2,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir viszemākais Covid-19 saslimstības rādītājs Eiropā no visām valstīm, kur ir reģistrēti Covid-19 pacienti. Vienīgā Eiropas valsts, kurā pagaidām nav reģistrēti Covid-19 pacienti, joprojām ir Vatikāns.