foto: Publicitātes
Tiešraižu koncertu ciklā “KOPĀ” solokoncertu sniegs soprāns Sonora Vaice
Sonora Vaice.
Kultūra
2020. gada 19. augusts, 15:07

Tiešraižu koncertu ciklā “KOPĀ” solokoncertu sniegs soprāns Sonora Vaice

Jauns.lv

27. augustā plkst.20:00 Jelgavas pilī tiešraides koncertu ciklā “KOPĀ” notiks soprāna Sonoras Vaices solokoncerts, kurā skanēs ārijas no G. F. Hendeļa un V. A. Mocarta operām Pie klavierēm pianists Mārtiņš Zilberts. Biļetes un koncertiem klātienē un skatījumam tiešraidē var iegādāties www.bilesuparadize.lv.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Jau vairākus gadus ilgojos pēc koncertprogrammas, kurā mirdzētu opermeistaru Georga Frīdriha Hendeļa un Volfganga Amadeja Mocarta pērles. Un, pavisam negaidīti, Covid19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā, kad mēs visi sēdējām mājās un koncertdzīve bija pilnīgi apstājusies, saņēmu koncertcikla Kopā rīkotāju piedāvājumu – sagatavot sev mīļu programmu koncertam Jelgavas pilī. Toreiz nodomāju, ka sapņi piepildās. Ceru, ka arī koncertmeistaram Mārtiņam Zilbertam sajūtas ir līdzīgas,” par koncerta repertuāru stāsta Sonora Vaice.

“Jelgavas pili par Sonoras Vaices koncerta norises vietu izvēlējāmies apzināti. Pirmkārt, tieši tādēļ, ka tā nav tradicionāla koncertvieta, tomēr vēsturiski lielākā baroka pils Baltijā. Vēlējāmies piešķirt bijušās Zemgales un Kurzemes hercogistes arhitektūras pērlei neierastu skanējumu, īpaši aicinot apmeklēt koncertu skatītājus no Zemgales un Kurzemes. Turklāt Sonorai Vaicei ir īpaša pārsteidzoša saikne ar pils vēsturi,” stāsta producente Daina Markova.

Sonora Vaice ir viena no vadošajām operdziedātājām Latvijā, vairāku starptautisku konkursu laureāte un Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāte, kas piedalījusies daudzos Latvijas Nacionālās operas iestudējumos. Sonora Vaice dziedājusi ne tikai Latvijas Nacionālajā operā, bet arī Sidnejas operas festivālā, Štutgartes pilsētas teātrī, Drēzdenes Zempera operā, Klāgenfurtes valsts teātrī, Dalhallas operas festivālā Zviedrijā, Krievijas Lielajā akadēmiskajā teātrī Maskavā, Igaunijas Nacionālajā operā un citviet.

Ciklu noslēgs Latvijas publikas iemīļotā basa, spilgta Mefistofeļa lomas atveidotāja LNOB operas “Fausts” iestudējumā Andrea Bauera Kanabas solokoncerts 17. septembrī Mazajā Ģildē Rīgā.

Latvijas operas zvaigžņu tiešraides koncertu cikla “KOPĀ” idejas autore un koncertu un tiešraižu producente ir Daina Markova, solistu atlasi veic Ilze Sprancmane, koncertu ciklu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un LMT, koncertus rīko “HDPD Productions & Dreams”

Plašāka informācija par koncertiem šeit.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās