foto: Mārcis Kuļijevs (Jezduni)
Iebraucot pretējā braukšanas joslā, bojā gājis "Volkswagen Passat Variant" vadītājs
Sabiedrība
2020. gada 4. augusts, 12:45

Iebraucot pretējā braukšanas joslā, bojā gājis "Volkswagen Passat Variant" vadītājs

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietis 21 un gājis bojā viens cilvēks, informē Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sniegto informāciju traģiskais negadījums ar bojāgājušo noticis pirms plkst.19 Dobeles novada Bērzes pagastā, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji no vienas no automašīnām atbrīvoja cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kas konstatēja cilvēka nāvi.

Automašīnas "Volkswagen Passat Variant" iebrauca pretējā braukšanas joslā, izraisot sadursmi ar "Volkswagen Multivan". Abas automašīnas tika bojātas. Sadursmē cietis automašīnas "Volkswagen Multivan" vadītājs, bet notikuma vietā gājis bojā "Volkswagen Passat Variant" vadītājs. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Pirmdien plkst.17.43 VUGD saņemts izsaukums arī uz Kārsavas novadu, kur ceļa posmā Viļaka - Kārsava bija notikusi divu "Volkswagen Transporter" mikroautobusu sadursme. 

Negadījumā cietuši gan abi - 1970. un 1967.gadā - vadītāji, gan pasažieri - 1959., 1958., un 1985.gadā dzimuši vīrieši. Cietušie nogādātas tuvākajā medicīnas iestādē.

Par šo faktu ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst.20.18 notikums likvidēts.

Bet šonakt plkst.00.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļiem, kur avarēja vieglā automašīna un uz ceļa braucamo daļu bija izlijusies degviela un eļļa. Ar vinčas palīdzību ugunsdzēsēji glābēji vieglo automašīnu apgāza uz riteņiem, izmantojot aprīkojumu un absorbentu sakārtoja brauktuvi.

Plkst.02.12 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 99 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 14 bijuši ar cietušajiem.

Diennakts laikā Rīgas reģionā notikuši 42 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē - 17, Vidzemē - septiņi, Kurzemē - 15, bet Latgalē 18 sadursmes, liecina VP apkopotie dati.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās