foto: LETA
ASV: Latvijas valdība pilnībā neizpilda minimālos standartus cilvēktirdzniecības izskaušanā
Iekšlietu ministrijas nacionālā koordinatore cilvēktirdzniecības novēršanas jautājumos Lāsma Stabiņa.
Sabiedrība
2020. gada 3. jūlijs, 20:53

ASV: Latvijas valdība pilnībā neizpilda minimālos standartus cilvēktirdzniecības izskaušanā

Jauns.lv / LETA

Latvijas valdība pilnībā neizpilda minimālos standartus, lai izskaustu cilvēku tirdzniecību, bet pieliek ievērojamas pūles, lai to paveiktu, ziņojumā par cilvēku tirdzniecības apkarošanu secinājis ASV Valsts departaments.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo publiskoja ASV Valsts departamenta 2020.gada ziņojumu par cilvēku tirdzniecības apkarošanu. 

Latvijas centieni novērtēti atbilstoši otrajam līmenim, kas nozīmē, ka Latvijas valdība pilnībā neizpilda minimālos standartus, lai izskaustu cilvēku tirdzniecību, bet pieliek ievērojamas pūles, lai to paveiktu, informēja Latvijas Iekšlietu ministrijā.

Atzinīgi, piemēram, tika novērtēti Latvijas valdības centieni veicināt cilvēktirgotāju lietu izmeklēšanu, kā arī ievērojami bargāku sodu piespriešanu.

Tāpat ASV atzinīgi novērtējusi Latvijas centienus veikt izmaiņas normatīvajos regulējumos, lai iekļautu valsts apmaksātajā cilvēku tirdzniecības upuru aizsardzības programmā nepilngadīgos no valsts ārpus ģimenes aprūpes iestādēm.

Ziņojumā Pompeo atzinīgi novērtējis desmit cilvēku tirdzniecības apkarošanas aktīvistu no Butānas, Ēgiptes, Kaboverdes, Honkongas, Kazahstānas, Kenijas, Latvijas, Malavi un Moldovas ieguldījumu cīņā pret cilvēku tirdzniecību.

Īpašo ASV Valsts departamenta atzinību un ziņojuma goda nosaukumu saņēma Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vecākā eksperte - Nacionālā koordinatore cilvēku tirdzniecības novēršanas jautājumos Lāsma Stabiņa. "Esmu lepna, ka esmu pagodināta kā ziņojuma varonis. Esmu lepna nest Latvijas vārdu pasaulē un parādīt citiem savas valsts un tās tautas spēku un apņēmību," izteicās Stabiņa.

Vairākus gadus Stabiņa ir virzījusi Latvijas rīcībpolitiku cilvēku tirdzniecības novēršanas jautājumos.

Kopš 2014.gada viņa ir bijusi Latvijas valdības Nacionālās cilvēku tirdzniecības koordinatore, iestājoties par cilvēku tirdzniecības reformām valdības iekšienē un veidojot attiecības arī ar NVO.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās