foto: LETA
Elksniņš: Prelatova kandidatūra Daugavpils mēra amatam bija mazākais ļaunums
Andrejs Elksniņš.
Politika
2020. gada 29. jūnijs, 21:53

Elksniņš: Prelatova kandidatūra Daugavpils mēra amatam bija mazākais ļaunums

Jauns.lv / LETA

Igora Prelatova ("Mūsu partija") kandidatūra Daugavpils pilsētas mēra amatam bija mazākais ļaunums pilsētā, salīdzinot ar Jāņa Lāčplēša paveikto, tādu viedokli pauda nesen amatu zaudējušais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

"Pēc tam, kad tapa zināms, ka priekšsēdētāja amatam virzīs Prelatovu, "Saskaņas" frakcijā bija vienošanās, ka deputātiem būs brīvais balsojums un trīs no mūsu deputātiem - Anatolijs Gržibovskis, Mihails Lavrenovs un Nataļja Kožanova nobalsoja par Prelatovu," sacīja Elksniņš.

Vaicāts, kādēļ nepiedalījās balsojumā, Elksniņš sacīja, ka "Daugavpils pilsētas domei un iedzīvotājiem priekšā ir sarežģīts laiks notikušo nelikumību atklāšanai, kā arī gatavošanās nākamā gada vēlēšanām".

Elksniņš Prelatovu novērtēja kā profesionāli, kurš māk klausīties, un pauda cerību, ka viņš šīs īpašības arī saglabās.

Eksmērs solīja būt aktīvā opozīcija un strādāt Daugavpils iedzīvotāju interesēs.

LETA jau ziņoja, ka šodien Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Prelatovs, kas līdz šā gada 12.martam bija Elksniņa vietnieks, taču no amata atkāpās, lai nepieļautu spekulācijas, ka, izmantojot savu dienesta stāvokli un esot domes priekšsēdētāja vietnieka amatā, viņš varētu ietekmēt darbu tolaik izveidotajā komisijā domes amatpersonu pieņemto lēmumu likumības un lietderības izvērtēšanai saistībā ar 300 000 eiro priekšapmaksas pārskaitīšanu SIA "Modus būve".

Tolaik viņš arī apliecināja, ka turpinās darbu kā domes deputāts un aktīvi iesaistīsies pašvaldības darbā, pildot savus solījumus pilsētniekiem.

Tāpat ziņots, ka 11.jūnijā kārtējā domes sēdē ar deputātu balsu vairākumu pēc Latgales partijas un daļas "Mūsu partijas" deputātu aicinājuma otru reizi šajā domes sasaukumā no amata gāza Daugavpils domes priekšsēdētāju Elksniņu.

Elkniņš domi sāka vadīt uzreiz pēc pašvaldību vēlēšanām, taču drīz vien no amata tika gāzts, un par pilsētas mēru atkārtoti kļuva 2019.gada janvāra vidū.

Pēc amata zaudēšanas viņš aģentūrai LETA pauda, ka bijušo koalīcijas biedru ierosinātais neuzticības balsojums saistīts ar pārbaudēm, kas sāktas Latgales partijas biedru vadītajā SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums".

"Audits tika veikts, atklāta iepirkuma dokumentu viltošana, pat citu pašvaldību dokumentu viltošana, mantas izšķērdēšana. Pēc ārkārtējās situācijas beigām bija plānots sasaukt domes sēdi, un uzņēmuma vadībai būtu jāskaidro deputātiem, saviem partijas biedriem un iedzīvotājiem savi darbi. Uzņēmums pārvalda vairāk nekā 800 māju, tas ir daudz," Latgales partijas iniciēto apvērsumu domē skaidroja Elksniņš.

Tāpat bijušie koalīcijas biedri neesot bijuši apmierināti ar pilsētas vadības lēmumu lauzt līgumu ar SIA "Fortum Daugavpils" par siltuma piegādi pašvaldības uzņēmumam. Pēc politiķa teiktā, līgums neesot bijis izdevīgs pašvaldības kapitālsabiedrībai, turklāt noslēgts uz ilgu laiku ar pārslēgšanas iespējām, nerīkojot jaunu iepirkumu.

Iemesls esot arī Daugavpilij paredzētie līdzekļi jaunu tramvaju līniju izbūvei un autobusu un tramvaju iegādei.

Savukārt domnieku pārmetumus par nespēju izveidot komandu un mobingu bijušais mērs nosauca par komplimentu, jo viņa lēmumus attiecībā uz atsevišķiem darbiniekiem arī tiesa esot atzinusi par pamatotiem.