Sabiedrība
2020. gada 17. jūnijs, 20:13

FOTO: sirsnīgā atmosfērā izsaka pateicību visiem, kuri piedalījās mediķu atbalsta akcijā "Galds savējiem"

Jauns.lv

Šodien restorānā "Laivu centrs" Daugavas krastā notika pateicības pasākums visiem, kuri piedalījušies atbalsta akcijā "Galds savējiem", kuras laikā, pateicoties sabiedrības atbalstam, mediķi tika apgādāti ar bezmaksas maltītēm.

Pateicoties ziedotāju un uzņēmēju atbalstam, medicīnas darbinieki laika posmā no 18. marta līdz 9.jūnijam katru dienu tika nodrošināti ar bezmaksas siltu ēdienu.

Sirsnīgi pateicas ziedotājiem, kas nodrošinājuši bezmaksas maltītes mediķiem

gallery icon
122

Hospiss akcijas “Galds savējiem” 84 dienu norises laikā tās rīkotājiem izdevās nodrošināt maltītes 208 000 eiro apmērā. Iniciatīvas “Galds savējiem” autori pauž milzu pateicību ikvienam ziedotājam un atbalstītājam uzsverot, ka sasniegtais rezultāts ir apliecinājums mūsu sabiedrības solidaritātes spējām un sirds dāsnumam.

Kopš akcijas “Galds savējiem” uzsākšanas, kopumā ir nodrošināts 63 290 maltīšu. Akcijas mērķis bija, līdz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, sniegt atbalstu Covid–19 krīzes novēršanā iesaistītiem medicīnas darbiniekiem, katru dienu nodrošinot maltītes vismaz 500 mediķiem. Maltīšu nodrošināšanā iesaistījās 36 Latvijas ēdināšanas uzņēmumi, kā arī Latvijas pārtikas ražotāji un izplatītāji, ziedojot produktus, no kuriem arī tika gatavotas maltītes.

Tāpat akcijā iesaistījās brīvprātīgie, kuri organizēja siltā ēdiena piegādi ārkārtējā situācijā iesaistītajiem medicīnas darbiniekiem, tostarp feldšeriem, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēm, kā arī mediķiem mobilajās teltīs.

Nodibinājuma “HOSPISS LV” vadītāja Ilze Neimane-Nešpora uzsver, ka akcija ir ne tikai sasniegusi savu mērķi, bet pat pārpildījusi ekspektācijas. Tomēr vislielāko gandarījumu sniedz sajūta, ka visa Latvijas tauta solidarizējās izrādot visdziļāko cieņu tiem, kas visvairāk cīnījās ar vīrusa izplatību.

“Akcijas laikā esam iepazinuši ārkārtīgi daudz sirsnīgu, pašaizliedzīgu cilvēku, gan mediķus, gan atbalstītājus, gan ziedotājus. Ticam, ka feldšeri, māsas, māsu palīgi, ārsti, citi medicīnas darbinieki, kas nepaguruši strādāja Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta punktos, slimnīcu uzņemšanas nodaļās, karantīnas un reanimācijas nodaļās, laboratorijās, koordinācijas punktos, darīja savu darbu bīstamajos un neziņas pilnajos koronavīrusa pandēmijas apstākļos, sajuta šo cieņu arī caur silto ēdienu, kuru katru dienu noteiktajos laikos mediķiem aizveda sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi.

Sasniegtais rezultāts ir apliecinājums mūsu tautas spēkam un vienotībai. Tāpēc vēlos pateikties un izrādīt visdziļāko cieņu ikvienam brīvprātīgajam, atbalstītājam, ziedotājam, medijiem, iesaistīties gribošajam cilvēkam par attieksmi, izrādīto empātijas līmeni un nestāvēšanu malā brīžos, kad nepieciešama mobilizēšanās un kopīgas nostājas paušana”, informē idejas autore Ilze Neimane-Nešpora.

Kopš akcijas uzsākšanas, to kopumā atbalstīja un ziedojumus sniedza ap 5000 fiziskas personas un 200 uzņēmumi. Savukārt produktus ziedoja 23 uzņēmumi.

Akcijas rīkotāji vēlas pateikties daudziem nozares līderiem, bez kuru atbalsta šī akcija nebūtu iespējama: DEPO DIY, Citadele banka, Baltic Re Group, Boehringer Ingelheim, Neste Latvija, Allnex Latvia, ZIEDOT LV, Sakret, Lumina Group, Metamix Service Group, Iepirkšanās centrs Olimpia, Tirdzniecības centrs Mols, Dobeles Dzirnavnieks, Balticovo, Baltais, Kārums, Putnu fabrika Ķekava, Karavele/Kaija, Fazer Latvia, Smiltenes piens, Pūre, Food Union, Paulig Latvija, Rimi Latvia, Maxima, Reaton, Gemoss, Amrita, Borjomi Latvia, Nemoloko, Rāmkalni, Henkel un citi. Tā kā maltītes tika piegādātas mediķiem uz darba vietām neiztika arī bez atbalstītājiem transporta un degvielas jomā: Kurbads, Sixt, CityBee, Verte auto, Mazda Latvia, Ford Latvia, Land Rover Latvia, Viada Latvija, Neste Latvija.

Savukārt visu akcijas koordināciju, administratīvo darbu veica brīvprātīgie.

Covid-19 izplatības ierobežošanā iesaistītiem medicīnas darbiniekiem siltas maltītes kopumā tika piegādātas 32 vietās. No piegādāto maltīšu skaita 38 760 saņēma NMPD darbinieki. Akcija norisinājās 9 Latvijas pilsētās: Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Ogrē, Saldū, Ventspilī, Liepājā, Rēzeknē un Daugavpilī.