2020. gada 9. jūnijs, 09:58

Daudzviet Rīgā un Pierīgā pazudusi elektrība; iedzīvotāji ziņo par sprādzienu Teikā

Jauns.lv

Elektrības padeve Rīgā saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju vairumā gadījumu ir atjaunota, bet vēl arvien elektrības padeve ir traucēta 36 000 klientu.

Par to aģentūru LETA informēja AS "Augstsprieguma tīkls" pārstāve Aija Ikstena.

Iepriekš vēstīts, ka otrdienas rītā daudzās vietās Rīgā un arī ārpus galvaspilsētas pazuda elektrība, novēroja portāls Jauns.lv. Par to ziņo arī vairāki soctīklu lietotāji.

Kabelis, kura bojājumu dēļ bez elektrības palikusi puse Rīgas

Vēl nav noskaidrots šorīt elektrotīkla kabeļa bojājuma iemesls, bet vainojams varētu būt defekts izolācijas materiālā, ko varēja izraisīt gan lietavas, ...

gallery icon
9

"Rīgas satiksme" savā "Twitter" kontā ziņoja, ka elektrības traucējumu dēļ traucēta sabiedriskā transporta kustība. Taču drīz vien transporta kustība atjaunojusies. 

Tikmēr aģentūra LETA noskaidrojusi, ka atbildīgie dienesti reisos iespēju robežās norīko ar ūdeņradi un dīzeļģeneratoriem aprīkotos trolejbusus.

1. un 3.tramvajs šobrīd kursē maršrutā Imanta - 45.vidusskola. 3.maršruta tramvaji apgriežas pie 45.vidusskolas virzienā uz centru, neiebraucot Juglas galapunktā.

Elektropadeves pārrāvumu dēļ otrdienas rītā nekursē vilcieni līnijā Mangaļi-Skulte, pastāstīja AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte. 

Pašreiz paredzamais vilcienu kavējums ir stunda.

Kā savā "Twitter" kontā vēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), plkst. 9:35 ugunsdzēsēji glābēji saņēmuši izsaukumu uz Starta ielu Rīgā, kur pēc sākotnējās informācijas noticis sprādziens kanalizācijā un no kanalizācijas nāk dūmi.

Atklātas degšanas neesot. Notikuma vietā strādā 113 ugunsdzēsēji glābēji.

Pulksten 10:45 VUGD savā "Twitter" kontā ziņo, ka notikuma vietā 0,2 kvadrātmetru platībā deg augstprieguma līnijas vads.

Kā ziņo iedzīvotāji, elektrība pazudusi Kadagā, Siguldā, Stopiņos, Lielvārdē, Saulkrastos un Upesciemā.

Nedarbojās arī luksofori.

Kā vēsta AS "Augstsprieguma tīkls" šodien plkst.9:38 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums 330 kV elektrotīklā – atslēdzies 330 kV kabelis starp TEC1 un Imantas apakšstaciju.

Tā rezultātā atslēgusies TEC2 ģenerācija Rīgā un izsaukta pārslodze 110kV tīklā.

Patlaban notiekot pakāpeniska darbības atjaunošana 110 kV tīklā.

foto: Jauns.lv