foto: unsplash.com
"Cirks Rīgas sabiedriskajā transportā turpinās! Gandrīz nosmaku." Ingūnas stāsts raisa diskusijas
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2020. gada 4. jūnijs, 20:32

"Cirks Rīgas sabiedriskajā transportā turpinās! Gandrīz nosmaku." Ingūnas stāsts raisa diskusijas

Jauns.lv

Vairāk nekā tūkstoš cilvēku dalījušies ar kādas sociālās vietnes "Facebook" lietotājas ierakstu, kurā sieviete pauž sašutumu par "cirku" Rīgas sabiedriskajā transportā. Ieraksts arī raisījis vairāk nekā simts komentāru.

Publicējam fragmentu no Ingūnas ieraksta:

"Cirks Rīgas sabiedriskajā transportā turpinās! Brīvdienās nokāpu no velosipēda, uzliku "uzpurni" , iekāpu autobusā, ievērojot visas prasības par pārvietošanos sabiedriskajā transportā.

Braucu aptuveni stundu vienā virzienā. Gandrīz nosmaku.

Pilns autobuss ar cilvēkiem "uzpurņos". Cilvēki agresīvi, nosvīduši, uzvilkti.

Kontrolieri brauc augumā par "uzpurņiem" cilvēkiem, bet cilvēki -kontrolieriem. Maskas kāda nu kuram. Man un vēl pāris cilvēkiem ar filtru, taču citiem jau vairākkārt lietotas vienreizējās maskas, vai pašu darinātas, kuras, kāpjot iekšā, katrs izvelk, no kurienes pagadās - ne no iepakojuma. Tautai nav naudas, lai pirktu katram braucienam jaunu.

Dīvaini, bet roku dezinfekcijas līdzekļus nemanīju, kas masku vietā būtu daudz saprotamāka prasība. Cilvēki visas dienas garumā pārvietojas un , turoties, spiežot pogas, pieskaras visam. Manīju vienu kundzi auduma cimdos.

Divu metru attālumu vienam no otra vispār nemanīju un nesaprotu, kā tāds tur vispār būtu iespējams. Šoferis, jā, pasargāts. Izolēts divu metru attālumā no tautas ar norobežojuma lentu.

foto: LETA
Vadītāju izolējoši norobežojumi SIA "Rīgas satiksme" autobusā.

Izejot no loģikas principiem, sabiedriskais transports bija jāslēdz, ja jau cilvēku veselība tik svarīga. Tikai te atkal noteikti kāds maks dīkstāvi nevar atļauties.

Pilnīgi noteikti cilvēkiem saasinās sirds kaites, elpošanas ceļu infekcijas, sekas no kondicioniera, kas pūš baciļus tieši acs gļotādā pa taisno un, apskaujot nosvīdušas miesas, apsveic tās ar iespēju izslimot bronhītu, angīnu vai citu vīrusu. "