Sabiedrība
2020. gada 29. maijs, 12:20

Deputāts Dombrava skarbs par "Wolt" kurjera izdarībām un pieprasījis paskaidrojumus

Jauns.lv

Pēc raidījuma "Bez Tabu" sižeta, kurā lielveikala "Maxima" stāvlaukumā rīdzinieks sastapās ar agresīvu "Wolt" kurjeru, asi reaģējis Saeimas deputāts Jānis Dombrava. Viņš ar iesniegumu vērsies Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, aicinot izvērtēt iespējas anulēt uzturēšanās atļauju neadekvātajam uzbekistānas pilsonim.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ņemot vērā, ka šis agresīvais "Wolt" darbinieks ir trešo valstu pilsonis, kurš Latvijā ir saņēmis uzturēšanās atļauju. Nacionālās apvienības Saeimas deputāts Jānis Dombrava ir iesniedzis iesniegumu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, aicinot izvērtēt iespējas anulēt uzturēšanās atļauju agresīvajam "Wolt" darbiniekam, kā arī sniegt detalizētu informāciju - 1) Cik daudz trešo valstu pilsoņus uzņēmums “Wolt” Latvijā nodarbina? 2) Uz kāda pamata tiek nodarbināti trešo valstu pilsoņi? 3) Atbilstoši, kuriem Imigrācijas likuma pantiem, ir izsniegtas uzturēšanās atļaujas uzņēmuma "Wolt" darbiniekiem.

"Ne viens vien bija ievērojis, ka ēdienu piegādes uzņēmums pamatā nodarbina trešo valstu pilsoņus, tomēr līdz ar šo incidentu ir pārkāpta sarkanā līnija. Nav un nevar būt pieņemama ciniska Latvijas likumu pārkāpšana un citu sabiedrības locekļu apdraudēšana. Ja ārvalstnieks rada apdraudējumu Latvijas sabiedrībai, tad no valsts puses ir pamats anulēt šīs personas uzturēšanās atļauju Latvijā,” paziņoja Jānis Dombrava.

foto: Ekrānuzņēmums
"Wolt" kurjers atstāja automašīnu invalīdu stāvvietā. Pēc aizrādījumu saņemšanas vīrietis kļuva agresīvs.

Jauns.lv jau vēstīja, ka rīdzinieks Armands apmeklējis lielveikalu “Maxima”, kur stāvlaukumā kādam "Wolt" kurjeram aizrādījis, ka viņš automobili novietojis invalīdu stāvvietā. Pēc aizrādījuma kurjers  kļuvis agresīvs un krievu valodā sācis lamāties, divas reizes kungam iespēris. Gaidot policiju, ēdiena piegādātājs centies aizbraukt. Tā kā Armands stāvējis aiz automobiļa, tad centies viņam pat uzbraukt. To kungs iemūžinājis arī video materiālā (skatīt augstāk pievienotajā sižetā).

Tā kā ar to nebūtu gana, agresīvais kurjers izsaucis savus draugus. Ieradušies vairāki vīrieši, kas centušies eskalēt konfliktu, piedraudējuši, ka fiziski izrēķināsies ar Armandu.

Kungu arī pārsteidzis tas, ka kurjers nav sapratis it nevienu vārdu latviešu valodā. Viņu pārsteidz, ka šāds cilvēks strādā apkalpojošajā sfērā, kā viņš spēj komunicēt ar klientiem.

Policija vēlāk paskaidrojusi, ka vīrietis ir no Uzbekistānas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās