2020. gada 24. maijs, 23:16

Baltkrievija jau aprīļa sākumā Latvijai prasījusi medicīnas aprīkojumu, bet saņēmusi atteikumu

Jauns.lv

Daudz stāstīts, kas ir pietuvināto loks Vladimiram Putinam. Mazāk zināms ar kādiem uzņēmējiem draudzējas Aleksandrs Lukašenko Baltkrievijā, bet ir viena tāda Krievijā bagātākā ģimene, kas ir ļoti labos sakaros Minskā un no viņiem tieši atkarīgs tas, kas notiks tranzīta nozarē Latvijā, vēsta TV3 raidījums "Melu teorija".

2015. gads - Kremļa kontrolētais televīzijas kanāls izveidojis glaimojošu portretinterviju ar miljardirei Mihailu Gucerijevu. Viņš kopā ar saviem radiniekiem tobrīd pēc izdevuma "Forbes" applēsēm ieguvis bagātākas Krievijas ģimenes statusu, malā nostumjot brāļus Rotenbergus. 

Gucerijeva ģimene kontrolē holdingu "Russneft". Biznesa impērijā ietilpst banka, hektāriem zemju labākajās Maskavas vietās, viesnīcas, vairākas radio stacijas. 

Pirms šīs intervijas Gucerijevs bija spiests bēgt no Krievijas. 2007. gadā sākās konflikts ar Kremli. Kompānija apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas 800 miljonu dolāru apmērā.

Gucerijevs paziņoja, ka tā ir Kremļa realizēta bezprecidenta iebiedēšana. Drīz pēc tam biznesu atņem Putinam draudzīgais miljardieris Oļegs Deripaska. 

Krievijas nepatiku Gucerijevs esot izpelnījies par ciešo sadarbību ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Aprīļa beigās pēc koku stādīšanas talkas Lukašenko visiem žurnālistiem dzirdot demonstratīvi zvana Gucerijevam. Uzrunā viņu par Mišu un prasa Minskas slimnīcām sagādāt medicīnas iekārtas.

Lukašenko prasījis palīdzību ne tikai sev pietuvinātam oligarham. Lūgumu sarakstu ar mediķu aizsarglīdzekļiem un aprīkojumu medicīnas iestādēm jau aprīļa pirmajās dienās saņēmusi arī Latvija.

Plašāk skatieties raidījumā.