foto: Facebook.com
Igaunijas policija pēc pakaļdzīšanās pieķer marihuānas aizstāvi no Latvijas ar narkotikām mašīnā
Florenss Jansons jūtas nepatiesi apsūdzēts.
112
2020. gada 1. maijs, 08:06

Igaunijas policija pēc pakaļdzīšanās pieķer marihuānas aizstāvi no Latvijas ar narkotikām mašīnā

Jauns.lv

Naktī uz 24. aprīli Igaunijas policijai vajadzēja izmantot speciālos dzelkšņus riepu saduršanai, lai apturētu BMW no Latvijas. Pagaidu robežpunkta darbinieki Valgā pamanīja Latvijas pusē apstājušos melnu BMW, kas uzsāka braukt pretējā virzienā, tad pēkšņi apgriezās un lielā ātrumā aiztraucās garām Latvijas un Igaunijas robežsargiem.

Pagaidu robežpunkta darbinieki Valgā pamanīja Latvijas pusē apstājušos melnu BMW, kas uzsāka braukt pretējā virzienā, tad pēkšņi apgriezās un lielā ātrumā aiztraucās garām Latvijas un Igaunijas robežsargiem.

Aptur pēc piecām minūtēm

Autovadītāja rīcība bija pamats uzskatīt, ka viņam ir ko slēpt. Pa Tartu šoseju policija sāka pakaļdzīšanos, iesaistījās arī citas patrulējošās ekipāžas, un jau pēc piecām minūtēm auto bija apturēts, sadurot riepas uz dzelkšņu slazda. Aizturēts 47 gadus vecais šoferis, pārmeklējot auto, tajā atrasts neliels daudzums marihuānas.

Pārkāpējam bargākais sods draud par bēgšanu no policijas un ārkārtas situācijas laikā nelikumīgu robežas šķērsošanu. Parasti šādu varoņu vārdus sabiedrība neuzzina, taču šajā gadījumā pārkāpējs pats sāka dižoties "Facebook".

Aicina pelnīt ar marihuānu

Tas ir kāds Florens Jansons, kurš apgalvo, ka aizturēts ne par ko un pieļaujot daudzus cilvēktiesību pārkāpumus. Marihuānas automašīnā neesot bijis, tikai metāla pīpe, bet par sadurtajām riepām viņš esot gatavs vērsties tiesā.

Jansons sevi raksturo kā kontrolētas un pakāpeniskas marihuānas legalizācijas piekritēju: “Pie mums tas ir daudzmiljonu bizness, tāpat kā prostitūcija un daudz kas cits, par ko valsts nesaņem ne centa. Bet varētu pelnīt milzu naudu, un tūristu no Skandināvijas un citām pasaules valstīm būtu ka mudž.”

Tirdzniecības kamera norobežojas

Ironiski, bet "Kas Jauns Avīze" šā darboņa aktivitātēm "Facebook" seko jau kādu laiku, un pirms minētā notikuma troļļu grupā Mēs esam stipra vienota tauta jau bija izlasāmi vairāki agresīva satura ieraksti.

Piemēram, šāds: “Nav nekāda vīrusa (ir vidēja gripa) mūs čakarē! Pabraukājiet pa slimnīcām, viss ir tukšs! Tā ir mediju, ko vada troļļi, informatīvā atombumba. Ejiet ārā saulītē, tiecieties, pulcējieties, tas viss ir pamatīgs bulshits, ar ko mūs sadalīt, lai nevaram sacelties un gāzt to absurdo režīmu.”

"Kas Jauns Avīze" jau vairakkārt ir rakstījusi par līdzīga satura vēstītājiem, taču šis gadījums ir īpašs, jo Jansons vismaz "Facebook" pasniedz sevi kā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) oficiālo eksporta pārstāvi Vidusāzijā.

Sazinoties ar LTRK, saņēmām informāciju, ka: “Ar Florensu Jansonu kā eksporta pārstāvi LTRK sadarbības līgums ir pārtraukts ar 17. aprīli. Vienlaikus LTRK kategoriski norobežojas no konkrētās personas publiski paustajiem viedokļiem sociālo mediju telpā.”

Policija izsakās diplomātiski

Pēc tā Jansons jau paspējis veltīt ierakstu arī LTRK: “Pilnīgi izgāzies tas kantoris, jau apnicis gadiem klausīties no uzņēmējiem, ka pilnīgs beztolks tas LTRK, ar pašreizējiem stūrmaņiem… Visas idejas jums sniedzas tikai kā neļaut pārplīst vecajai sistēmai.”

Par Jansona aktivitātēm, aicinot ignorēt epidemioloģisko drošību un izplatot melus, Valsts policijas pārstāve Elīna Priedīte visai diplomātiski izsakās: “Šobrīd ir novērojams neliels pieaugums dažādām noziedzīgām izpausmēm internetā, piemēram, viltus ziņu radīšana vai viedokļu paušana, kas robežojas ar necieņu vai naida kurināšanu. Valsts policija regulāri saņem elektroniskās ziņas no iedzīvotājiem, sūdzības un iesniegumus. Šobrīd neviena no viltus ziņām vai maldinoša informācija, ko vērtē likumsargi, nav radījusi tādu kaitējumu, kas izraisītu kriminālprocesuālas sekas.”