LNK GROUP turpinās katru dienu nodrošināt pusdienas vairāk nekā 120 Latvijas Infektoloģijas centra mediķiem
Sabiedrība
2020. gada 20. aprīlis, 13:56

LNK GROUP turpinās katru dienu nodrošināt pusdienas vairāk nekā 120 Latvijas Infektoloģijas centra mediķiem

Jauns.lv

Uzņēmums LNK GROUP pagarinās pusdienu piegādi līdz ārkārtas stāvokļa beigām, arī turpmāk nodrošinot pusdienu maltītes Rīgas Austrumu Klīniskās Universitātes slimnīcas stacionāra “Latvijas Infektoloģijas centra” mediķiem, kuri turpina strādāt paaugstinātas slodzes apstākļos.

Ņemot vēra izmaiņas valstī noteiktajā ārkārtas situācijas termiņā, lai palīdzētu paaugstinātas slodzes apstākļos strādājošajiem mediķiem, uzņēmums LNK Group turpinās nodrošināt stacionāra “Latvijas Infektoloģijas centra” mediķus ar pusdienām līdz ārkārtas stāvokļa beigām 12. maijam.

Kopš 20. marta, stacionāra “Latvijas Infektoloģijas centra” mediķiem, ir piegādātas jau gandrīz 4000 maltītes, kas ir vairāk nekā 120 siltu pusdienu komplektu katru dienu. Lai gan sākotnēji tika plānots pusdienas no uzņēmuma “Vairāk Saules” nodrošināt līdz 19. aprīlim, arī turpmāk līdz ārkārtas stāvokļa beigām 12. maijam piegādātas tiks vēl 3000 pusdienu maltītes.

Profesore Baiba Rozentāle, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra Latvijas Infektoloģijas centrs galvenā ārste: “Tādu atbalstu saņemam pirmo reizi. Protams, garda maltīte ir nozīmīgs enerģijas avots šajā smagajā laikā, tomēr vēl daudz nozīmīgāka ir pozitīva sabiedrības attieksme un sabiedrības atbalsts.”

Holdings LNK Group, šobrīd realizē 4 dažādas palīdzības programmas. Paralēli “Latvijas Infektoloģijas centra” mediķu nodrošināšanai ar pusdienā, uzņēmums sniedz atbalstu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai, 75 000 medicīnas masku iegādē. Pirmā masku piegāde 15 000 gab. jau ir veikta. Tās ir ļoti augstas kvalitātes, īpaši slimnīcām domātas maskas no Vācijas.

Savukārt, tiem skolēniem, kuriem nebija nepieciešamais tehniskais nodrošinājums, lai  attālināti pilnvērtīgi apgūtu mācību vielu, LNK Group atbalsta projekta ietvaros kopā 13 skolēniem no Degumnieku, Dzelzavas, Liezēres un Barkavas pamatskolām dāvināja planšetes, kas nodrošinātas ar interneta pieslēgumu līdz mācību gada beigām.

Tikko uzsākta arī psiholoģiskā atbalsta nodrošināšana “Latvijas Infektoloģijas centra” darbiniekiem, kas, lai rastu individuālu risinājumu psiholoģiski sarežģītās dzīves un darba situācijās, ietver gan izglītojošas lekcijas, gan iespēju vērsties pie psihologiem. Psiholoģiskais atbalsts mediķiem tiek sniegts saskaņā ar iepriekš izstrādātu, pilnveidotu un praksē jau pielietotu stresa menedžmenta programmu.

Pavisam kopā uzņēmuma LNK Group sociālo atbalsta projektu, kas saistīti ar COVID-19 ietekmes mazināšanu, īstenošanas finansiālais apjoms sasniedz 50 000 EUR.

Par holdingu LNK Group

Holdings “LNK Group” dibināts 1988. gadā. Tajā ietilpst uzņēmumi, kas darbojas trīs galvenajos virzienos: būvniecībā un ražošanā (LNK Industries), aviācijas tehnikas aprēķinos, testēšanā un apkopē (LNK Aerospace) un nekustamo īpašumu attīstībā (LNK Properties).