foto: LETA
Rīgas zupas virtuves turpina darbu, bet piemērojas ārkārtējās situācijas prasībām
Rīgā ir četras zupas virtuves, kuras darbojas Daugavgrīvas ielā 1, Krišjāņa Barona ielā 56, Krišjāņa Barona ielā 126 un Laktas ielā 8, k-1.
Sabiedrība
2020. gada 23. marts, 16:36

Rīgas zupas virtuves turpina darbu, bet piemērojas ārkārtējās situācijas prasībām

Jauns.lv / LETA

Rīgas pašvaldības teritorijā esošās zupas virtuves un siltā ēdiena izsniegšanas vietas turpinās darboties kā līdz šim, ievērojot visas higiēnas prasības, un ēdiens tajās tiks izsniegts tikai ņemšanai līdzi savos traukos, šodien preses konferencē pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Rīgā ir četras zupas virtuves, kuras darbojas Daugavgrīvas ielā 1, Krišjāņa Barona ielā 56, Krišjāņa Barona ielā 126 un Laktas ielā 8, k-1.

Ierēdne aicināja viesnīcu un hosteļu īpašniekus izskatīt iespējas cilvēkiem nodrošināt iespējas pašizolēties, jo pašvaldībai šim mērķim nepietiekot telpu.

Sociālā dienesta izplatītajā preses paziņojumā uzsvērts, ka rīdziniekiem, kuriem no jauna nepieciešams noteikt atbilstību kādam statusiem vai arī tas nonācis krīzes situācijā, jāvēršas attālināti Rīgas Sociālajā dienestā, un valsts, pašvaldību informācijas sistēmās, kuras pārbauda iesniedzēja atbilstību attiecīgajam statusam, nepieprasot papildus dokumentus, un pieņem lēmumu par šī statusa noteikšanu vai atteikumu to noteikt, vai atbalstu krīzes situācijā.

Savukārt cilvēkiem, kuriem laikā, kad ir spēkā ārkārtējā situācija, beidzas trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa derīguma termiņš, tas tiks pagarināts automātiski. Izziņas derīguma termiņš tiek pagarināts uz ārkārtējās situācijas laiku un vienu mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Ja iztikas līdzekļu deklarācija beigusies 29. februārī, tad klientam nav jāierodas Rīgas Sociālajā dienestā, deklarācija tiks pagarināta automātiski. Klientiem izmaksās uz iepriekšējā iesnieguma pamata piešķirtos sociālās palīdzības pabalstus.

Ja ir nepieciešamība, automātiski tiks pagarināti arī piešķirtie sociālie pakalpojumi.

Turpretim valsts finansētais asistenta pakalpojums netiks pagarināts automātiski bez klienta vai klienta pilnvarotās personas iesnieguma. Valsts finansētā asistenta pakalpojuma sniedzēji aicināti no 1.aprīļa līdz 5.aprīlim atskaites iesniegt elektroniski kā līdz šim.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti plaši ierobežojumi, tai skaitā attiecībā uz pulcēšanos un publisku pasākumu rīkošanu.