foto: Edijs Pālens/LETA
Prezidents sasaucis galveno valsts varas atzaru vadītāju sanāksmi
Valsts prezidents Egils Levits.
Politika
2020. gada 21. marts, 20:47

Prezidents sasaucis galveno valsts varas atzaru vadītāju sanāksmi

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Egils Levits pirmdien, 23.martā sasaucis valsts galveno varas atzaru - lēmējvaras, izpildvaras un tiesu varas - vadītāju sanāksmi, lai lemtu, kā leģitīmi turpināt valsts pārvaldes darbību pēc tam, kad Saeimas deputātiem un valdības locekļiem 14 dienas jāuzturas pašizolācijā jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Intervijā TV3 prezidents norādīja, ka sanāksme notiks attālināti, un tajā piedalīsies arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Sanāksmē paredzēts konstitucionāli izvērtēt, kā valsts šādā situācijā var turpināt darbību. Valstij jāsaglabā rīcībspēja un mēs to panāksim, solīja Levits.

Tukšās Rīgas ielas Covid-19 izplatības ierobežošanas laikā

Pēc valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas saistībā ar Covid-19 izplatību Rīgas ielas kļuvušas tukšas, un galvaspilsētas ritms ir pieklusis.

gallery icon
66

Savukārt Kariņš TV3 teica, ka pašizolācija valdības darbu neietekmēs, jo jau iepriekš nolemts darboties attālināti.

Levits norādīja, ka Latvijas tauta ir pierādījusi, ka spēj mobilizēties grūtos brīžos un spēj pārvarēt grūtības. "Tā būs arī tagad," ir pārliecināts prezidents.

Viņš uzsvēra, ka līdz šim Latvija ir pieņēmusi daudz labākus lēmumus, lai apkarotu Covid-19 izplatību, nekā daudzas senākas Rietumu demokrātijas. Latvija to darījusi saprātīgi, nevis emocionāli, un balstījusies uz zinātnieku, epidemiologu rekomendācijām, akcentēja prezidents.

Gan Levits, gan Kariņš uzsvēra, ka noteikto ierobežojumu ievērošana ļaus izvairīties no masveida saslimšanas.

Jau ziņots, ka Saeimas deptāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ Slimību profilakses un kontroles cents (SPKC) izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, šodien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Kariņam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās