1dienas
19stundas
29minūtes
55sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Čehu cirks ar dzīvniekiem slēgto robežu dēļ iestrēdzis Latvijā
foto: Ekrānuzņēmums
Cirka īpašniece Anna pie saviem dzīvniekiem.
Sabiedrība

Čehu cirks ar dzīvniekiem slēgto robežu dēļ iestrēdzis Latvijā

lsm.lv

Milzīgs paldies Latvijas iedzīvotājiem par palīdzību, bet pagaidām pārtiku vairs nenesiet! Tā ar asarām acīs saka čehu cirka īpašniece, kuras ģimene karantīnas un slēgto robežu dēļ nevar aizbraukt no Latvijas. Cirka dzīvnieki bija palikuši bez barības.

Čehu cirks ar dzīvniekiem slēgto robežu dēļ iestrē...

LTV raidījums "Panorāma" vēsta, ka cilvēki viens pēc otra nes saiņus ar pārtiku un barību dzīvniekiem. Blakus tirdzniecības centram "Dole" laukumā stāv auto vagoniņi, un nojumē mīt trīs zirgi, ponijs, trīs kazas un lama.

"Sēžam bez naudas, jo cirks nestrādā. Cirka mākslinieki nav bagāti. Ko nopelnam, to iztērējam – dzīvniekiem, sev pārtikai, samaksājam par laukuma īri. Tagad tāda situācija, ka uz Čehiju aizbraukt nevaram," stāsta cirka īpašniece Anna.

Masu pasākumi šobrīd ir aizliegti, cirka izrādes nenotiek, un ienākumu nav. Mākslinieki aizbrauca, bet īpašniece ar dzīvniekiem palika. Pirms pāris dienām sociālajos tīklos parādījās lūgums palīdzēt dzīvniekiem sagādāt barību.

"Dēls vakar atbrauca aprunāties ar sievieti. Asarainām acīm viņa visu izstāstīja. Ierakstījām "Facebook". Uzreiz bija ap 200 komentāru. Jau vakar vakarā un šorīt ļaudis sāka palīdzēt. Kā nu kurš - vieni nes produktus, citi ziedo naudu," stāsta ziedotāja Irīna.

Dzīvniekiem sagādāts siens un silts stallis, kur pārlaist laiku līdz karantīnas beigām.

Cirka īpašniece pateicas atbalstītājiem: "Man trūkst vārdu. Cilvēki nāk un nāk. Jūsu valstī ir fantastiski cilvēki. Liels paldies par palīdzību!"