2020. gada 15. marts, 16:39

"Tu brauc mājās, un Latvija var būt slēgta" - Gundega Skudriņa laimīgi paguvusi atgriezties un dodas karantīnā

Jauns.lv

Ar milzu stresu, adrenalīnu un ķibelēm ar bankas maksājumu karti Indonēzijas ceļojums beidzies uzņēmējai Gundegai Skudriņai. "Lai arī priecīga par šo faktu nebiju, stresa bija pārpārēm, un varēju arī nepagūt, tomēr man šķiet, tas ir gudrākais lēmums, lai kaut kā šo visu trakumu regulētu," par Covid-19 pandēmijas dēļ radītajiem ierobežojumiem raksta Skudriņa. Par laimi, viņas atgriešanās mājās no tālās Indonēzijas ir beigusies veiksmīgi, un Gundega dodas, kā pati saka "atdot sevi lielajai karantīnai".

"Kontrastiņi. Ar dažu stundu, milzu stresa un adrenalīna pieplūduma starpību. Ha! Nemaz nezināju, ka kādreiz var pienākt tāda diena, kad brauc mājās, un Latvija var būt slēgta.

Izrādās, var, tad nu kājas pār pleciem, un jau ceturto reizi tiek mainītas, pārpirktas utt. biļetes, un aulekšiem uz mīļajām mājām. Lai arī priecīga par šo faktu nebiju, stresa bija pārpārēm, un varēju arī nepagūt, tomēr man šķiet, tas ir gudrākais lēmums, lai kaut kā šo visu trakumu regulētu," viņa raksta.

Vakar satraukumā Gundegai šķitis, ka robežas aizslēgs uzreiz un tad viņa paliks pusceļā. Tāpēc viņa sev raksturīgi jau izdomājusi plānu B, ja jādzīvo Stambulā, plānu C, kā atbraukt pa citiem ceļiem un plānu D, ja jāpaliek Indonēzijā. "Pats galvenais ir nezaudēt optimismu un rīcībspēju. Tas, ko zinu priekšdienām, lai draugi un paziņas daudzviet pasaulē, lai nav tikai viena plastmasas karte līdzi, ko bankomāts var norīt, un lai mēle mutē," secinājumos dalās Skudriņa.

"Pateicoties neziņai un stresiņam, sastapu jaunus cilvēkus, uzzināju daudz jauna, un visādi citādi guvu jaunu pieredzi. Cilvēki ļoti atbalstoši un pretimnākoši," viņa atzīst.

Arī lidostās, pēc Gundegas vērojumiem, cilvēki ir diezgan atbildīgi un mierīgi. "Ļoti daudzi nēsā maskas, nečupojas pūļos. Trijās no lidostām, kurās pabiju, mēra temperatūras (Rīgas lidostā gan nemērīja), WC tiek tīrītas daudz un bieži, daudzviet izvietoti dezinfekcijas līdzekļi. Milzu stresu nemana, piesardzību gan."

Tagad Skudriņa ir laimīgi nokļuvusi mājās, lai "atdotu pati sevi lielajai karantīnai", un šo sauc par lielu pārbaudījumu sev un savai enerģiskajai dabai. "Absolūti kas jauns un nepieredzēts. Un tiiiiik daudz brīva laika man nav bijis vēl nekad. Sākam jaunu dzīvi!"

Ceļotāja novēl visiem veselību un arī veiksmīgu atgriešanos tiem, kuri steidzas pagūt nokļūt mājās, kamēr vēl ir atļauti avioreisi, vilcienu, autobusu un jūras satiksme.