foto: Publicitātes
Pateicoties AS “Olainfarm” ziedojumam, Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskā fakultāte ieviesīs virtuālās realitātes tehnoloģijas
Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes dekāns, profesors, Dr. iur. Andrejs Vilks un AS “Olainfarm” valdes locekle Milana Beļeviča.
Sabiedrība
2020. gada 10. marts, 16:32

Pateicoties AS “Olainfarm” ziedojumam, Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskā fakultāte ieviesīs virtuālās realitātes tehnoloģijas

Jauns.lv

AS “Olainfarm” ziedojums (10 000 eiro) nodrošinās Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Juridiskās fakultātes studiju procesa digitalizācijas veicināšanu tiesību zinātņu studentiem. Pateicoties ziedojumam, RSU Juridiskā fakultāte digitalizēs piedāvāto studiju kursu klāstu, izmantojot virtuālās realitātes tehnoloģijas mācību procesā.

“Studiju programmu attīstībā īpaši svarīga ir mācību procesa modernizācija un digitalizācija visu nozaru studijās, tajā skaitā Rīgas Stradiņa universitātei realizējot tādus specifiskus un unikālus studiju kursus, kā Medicīnas tiesības, Veselības aprūpes organizācijas tiesības, Biomedicīnas tiesiskās problēmas un Farmācijas tiesības. “Olainfarm” piešķirtais ziedojums ir neatsverams atbalsts, lai pēc iespējas lielākam studentu skaitam būtu iespēja iegūt izglītību, kas pilnībā atbilst visām mūsdienu prasībām,” sakot paldies par atbalstu, uzsvēra Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes dekāns, profesors, Dr. iur. Andrejs Vilks. Svinīgajā pasākumā piedalījās arī Rīgas Stradiņa universitātes Studiju prorektore Prof. Dr. habil. paed. Tatjana Koķe.

foto: Publicitātes

“Jebkuru panākumu pamatā ir cītīgs darbs, drosme, patiesa aizrautība un arī laba izglītība. AS “Olainfarm” ir gandarīta par iespēju atbalstīt mācību programmu modernizāciju, jo esam pārliecināti, ka inovācijas un augsta ražošanas kvalitāte iet roku rokā ar ieguldījumu mūsu jaunajos talantos. Esam pateicīgi Rīgas Stradiņa universitātei par augstas raudzes speciālistiem, ko labprāt redzam arī mūsu kolēģu vidū. Ja kāds  jaunietis vēl nav izlēmis vai svārstās par savu profesijas izvēli, farmācija un ķīmija kombinācijā ar jurisprudenci, noteikti ir perspektīva joma,” saka Milana Beļeviča, AS “Olainfarm” valdes locekle, kas Rīgas Stradiņa universitātē pabeigusi doktorantūru programmā Juridiskās zinātnes.

Mācību programmu modernizācija

Par ziedotajiem līdzekļiem Juridiskā fakultāte iegādāsies virtuālas realitātes brilles un tiks izstrādāta virtuālās realitātes platforma, kas ļaus modelēt tiesiskā rakstura situācijas. Tādējādi studentiem, kas apgūs farmācijas tiesības, būs iespēja attīstīt un nostiprināt teorētiskās zināšanas, iemaņas un kompetences par farmācijas tiesību jomai raksturīgāko tiesisko problēmjautājumu būtību, veikt atbilstošu situāciju analīzi.

Savukārt, medicīnas tiesību jomā, izmantojot virtuālās realitātes brilles un virtuālās realitātes platformas, tiks apgūtas praktiskās un teorētiskās zināšanas, gūtas nepieciešamās iemaņas un kompetences attiecībā uz pacientu un ārstniecības personu savstarpējām tiesiskajām attiecībām.

Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskā fakultāte nodrošina pilnu tiesību zinātnes studiju ciklu – akadēmiskās bakalaura, akadēmiskās un profesionālās maģistra, kā arī doktorantūras studijas.

AS “Olainfarm” sociālās atbildības aktivitātes ir vērstas uz sabiedrību, – atbalstot veselības aprūpi un veselīgu dzīvesveidu, zinātni un izglītību, kultūru un darbinieku pēctecīgu izaugsmi.