112
2020. gada 3. marts, 14:11

"Pirmajā vakarā tik murrāja, sēdēja klēpī" - Andris no Kocēniem brīdina par "šlāgerkanāla" sludinājumā uzietu krāpnieci

Jauns.lv

Atsaukšanās uz iepazīšanās sludinājumu, kas ieraudzīts "Latvijas Šlāgerkanālā", bēdīgi beigusies vidzemniekam Andrim. Lai gan sākumā randiņš noritējis gana veiksmīgi, un dāma, kura pati sevi dēvēja par Evitu, pie Andra pavadījusi pat 3 dienas, sievietei dodoties prom, vīrietis atskārtis, ka apzagts. Par Andra nedienām ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Kādu dienu Andris no Kocēniem sēdēja pie ieslēgta televizora un klausījās savu iemīļoto "Latvijas Šlāgerkanālu", līdz ieraudzīja intriģējošu tekstu sludinājumu sadaļā. Sieviete vārdā Evita norādīja savu telefona numuru un izteica vēlmi iepazīties ar brīvu vīrieti. Ieinteresētais Andris dāmai piezvanīja.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"
Andris ar krāpnieci iepazinies ar "Latvijas Šlāgerkanāla" sludinājuma palīdzību

Vīrietis, sazinājies ar Evitu, jautājis, kā viņa izskatās. Sieviete atbildējusi, ka viņai ir "sava odziņa" - lieli gurni.

Nepagāja ilgs brīdis, līdz Andris aicināja Evitu pie sevis paciemoties. Dāma pie viņa uz Kocēniem atbraukusi ar diviem maisiem rokās un bērnu pie sāniem. Abi iedzēruši kafiju, vēlāk šampanieti. Kad tas beidzies, pieaugušie ķērās pie alus pudelēm, kamēr 7 gadus vecā meitenīte spēlējusies ar Andra kaķi un rotaļlietām, ziņo "Degpunktā".

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"
Krāpnieces meita rotaļājusies ar Andra kaķi

Ciemošanās turpinājusies vēl trīs dienas, un Andris atzīst, ka sieviete viņam patiešām iepatikusies, līdz brīdim, kad viss nogājis gaužām greizi. Brīdi pirms aizbraukšanas Evita sākusi uzvesties dīvaini.

"Trešajā dienā pārvērtās galīgi savādāka," raidījumam atklāj Andris. "Tāda jocīga, stresaina. Vairs pie manis klāt nenāca. Pirmajā vakarā tik murrāja, sēdēja klēpī. Mīlīga bija."

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"
Krāpniece pie Andra nodzīvojusi 3 dienas

Kad sieviete aizgājusi, Andris nolēmis pārbaudīt, vai jakas kabatā atstātā nauda tur joprojām ir. Pārbaudot sapratis, ka nauda pazudusi. Vīrietis steidzies uz mājas otro stāvu pārbaudīt meitas dzīvokli, kur skapīšos stāvēja vērtīgas rotaslietas. Visas mantas teju 5 000 eiro vērtībā bija izgaisušas.

Vīrietis nekavējoties sazinājās ar policiju, kas uzsāka meklēšanu. "Policija autobusā noķēra," notikumus atstāsta Andris, "Izcēla ārā viņu ceļā uz Rīgu." Likumsargi pie sievietes atrada Andra mantas, to skaitā pulksteņus. Divus viņa bija paguvusi nodot Valmieras lombardā.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"
Apkrāptais Andris

Izrādās, jau gadiem ilgi sieviete maldina pretējā dzimuma pārstāvjus, viņus pavedinot un pēc tam izmānot naudu. Andris nepatīkamo incidentu ļoti pārdzīvo un aicina citus cilvēkus neuzķerties uz šādām lamatām. "Profesionāle, riktīgs krāpnieks, afēriste kārtīga," satikto Evitu raksturo apkrāptais vīrietis. "Es pirmo reizi šitā "iekritu". Esmu zvanījis vairākām dāmām. Pirmo reizi man šāds gadījums. Ar sludinājumiem ļoti jāuzmanās, jādomā līdzi, ko dara. Nevar tā paļauties."

Policija par notikušo uzsākusi izmeklēšanu, kurā lems, kādu sodu krāpniecei piemērot.