foto: Lita Krone/LETA
Latvieši joko par epidēmiju: “Pat koronavīruss ceļo vairāk nekā es”
Portāla "Twitter" saturs, meklējot pēc atslēgas vārda "koronavīruss" ir satraukuma, dīvāna ekspertu viedokļu un asprātību mikslis.
Sabiedrība
2020. gada 28. februāris, 14:05

Latvieši joko par epidēmiju: “Pat koronavīruss ceļo vairāk nekā es”

Jauns.lv

Visi zina, ka par latvieša humora izjūtu nevajadzētu spriest pēc filmu “Jaungada Taksometrs” un “Klases Salidojums” jokiem. Labākie piemēri mūsu spējai vienam otru sasmīdināt, arī šobrīd, kad pasaulē plosās jauns, neizpētīts vīruss, ir meklējami tviterī. Apkopojam asprātīgākos pēdējā laika tvītus par jauno koronavīrusu!

Pat brīdī, kad pilnīgi visās valstīs, kuras ar Latviju dala robežu, ir apstiprinājies vismaz viens saslimšanas gadījums, joki par koronavīrusu un mediju, kā arī sabiedrības reakciju un tā izplatīšanos sociālajos tīklos nerimstas:

Vakar Baltijas valstīs pirmais jaunā koronavīrusa slimnieks tika konstatēts Igaunijā, un izrādījās, ka viņš Tallinā nokļuvis ar autobusu no Rīgas, bet uz Rīgu atlidojis ar avioreisu no Stambulas.

Ņemot vērā minēto, SPKC sazinājās ar Igaunijas kolēģiem un veica nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu personas, ar kurām sasirgušais ir kontaktējies.

Lietuvā ir apstiprināts pirmais koronavīrusa gadījums, teikts piektdienas rītā izplatītā Lietuvas valdības paziņojumā, par kuru vēstīja ziņu vietne "15min.lt".

Ar "Covid-19" vīrusu ir inficējusies 39 gadus veca sieviete, kas 24.februārī ielidoja Kauņā, atgriežoties Lietuvā pēc Itālijas ziemeļu pilsētas Veronas apmeklējuma.

Inficētā sieviete ir ievietota izolatorā Šauļu slimnīcā, bet trīs viņas ģimenes locekļi tiek novēroti.

Tikmēr Latvijā līdz šim nav apstiprinājies neviens gadījums, kad kāds cilvēks būtu saslimis ar jauno koronavīrusu.