foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: ar mežonīgu dūru vicināšanu, policiju un ātro palīdzību Bauskā atklāj naktslokālu „Montana”
Kadri no kautiņa pie "Montanas".
112
2020. gada 25. februāris, 05:01

VIDEO: ar mežonīgu dūru vicināšanu, policiju un ātro palīdzību Bauskā atklāj naktslokālu „Montana”

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ar policijas un ātrās palīdzības sirēnām, kā arī pamatīgu dūru vicināšanu naktī no piektdienas uz sestdienu Bauskas vecpilsētā, Rīgas ielā, tika atklāts jauns naktsklubs/bārs „Montana”. Kamēr tā telpās notika lielais atklāšanas koncerts, „Montanas” durvju priekšā iereibušu jauniešu bariņš pamatīgi izkāvās. Bija arī kritušie – daži no kaujaslauka nevarēja aiziet uz savām kājām un viņus vilkšus aizvilka projām.

Vērienīgais kautiņš, kurā viens otru nežēlīgi ar dūrēm klapēja un kājām spārdīja padsmit puišu izpelnījies lielu ievērību. Kāda T-kreklu apdrukas firma jau piedāvā krekliņu ar dūri uz Bauskas pils fona un uzrakstu: „Par laimīgu, lai sevi sauc, kas brauc no Bauskas nepiekauts”. Tas tiek reklamēts: „Tautā folklorizējies teiciens par to, kā tas ir viesoties Bauskā, tagad pieejams iemūžināts krekla formātā”.

Kāds aculiecinieks Jauns.lv atsūtīja video ar ironiskiem komentāriem: „Bauskā atvērās jauns naktslokāls. Viss noritēja labākajās Bauskas tradīcijās.” Arī sociālajos tīklos notikums izpelnījies ievērību:

Preteklis: „Zīmīgi, ka visi Bauskas bāri beidz tieši šādi: nākas aizvērties, jo galu galā, tos apmeklē tikai klapētieskāra tauta, bet tā nav no naudīgākajām. Šeit čaļi nolēma nestiept gumiju. Sāku domāt: kas ir tā trauma, kuru, iespējams, nodot no paaudzes paaudzē?

Ilgi bija krājies taču - pirms „Montanas” pēdējais bārs aizvērās pirms gadiem 10. Tur tak vesela jauna kašķīga paaudze spējusi nobriest!”

Einars Gevelis: „Tas bārs drīz būs ciet. Bauskā laikam ir jānomainās kādām divām paaudzēm, lai kas mainītos”.

Artūrs Luņevs: „Manuprāt, tur tāda kultūra, ielu cīņu. Nav jau pat tā, ka rodas konflikts un tad sāk kauties, vienkārši ir tādas grupas, kuru mērķis ir kauties, pat, ja nav būtiska iemesla”.

Kārlis Ķilkuts: „Es vēl varbūt varu mēģināt saprast to kāri pēc villošanās, bet nu guļošo sišana man šķiet kaut kas nenormāls”.

foto: ekrānuzņēmums no video
Kadri no kautiņa pie "Montanas".

Mārtiņš Mičulis: „Bauskā atklāj bāru „Montana”. Liels kautiņš. Ne bez alkohola, protams, bet neba nu vaina tajā zaļajā pūķī... cilvēkiem kaut kāds izvicošanās fetišs gan jau ka!

Mazpilsētas sindroms varbūt? Vienas un tas pašas sejas. Sit jo apnikusi seja, vai ja svešs arī tad var iebelzt, jo svešs”.

Bauskas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Šomina Jauns.lv teica: „Bauskas novada pašvaldība ir lietas kursā par notikumu. Uz notikuma vietu vairākas reizes sestdienas naktī tika izsaukta Valsts policija”.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Freimane Jauns.lv informēja: „22. februārī ap pulksten 2.00 naktī saņēmām izsaukumu uz adresi, kur atrodas bārs „Montana” un slimnīcā ar salīdzinoši vieglām traumām apmierinošā stāvoklī nogādājām vienu personu”.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa Jauns.lv teica: „22. februārī Bauskā, Rīgas ielā, konflikta laikā tika nodarīti miesas bojājumi diviem vīriešiem, kuri tika nogādāti ārstniecības iestādē. Policija ir uzsākusi vienu kriminālprocesu, kura ietvaros notiek pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu iespējamo vainīgo personu, un vienu resorisko pārbaudi”.

foto: ekrānuzņēmums no video
Kadri no kautiņa pie "Montanas".

Laikraksts „Bauskas Dzīve” raksta, ka bāru „Montana” dibinājuši trīs baušķenieki – Kārlis Vitkovskis un brāļi Kristaps un Hārdijs Brūveri, kuri apņēmušies sevis un arī pilsētnieku labā radītu pievilcīgu, drošu, patīkamas gaisotnes piepildītu vietu, kur komfortabli var uzturēties dažāda vecuma ļaudis. „Montanā” var ne tikai baudīt dzērienus, uzkodas un koncertus un izdejoties, tur arī izvietoti biljarda galdi, gaisa hokejs, šautriņas, būs boksa aparāts, kur varēs izlikt uzkrāto enerģiju.

21. februārī notika kluba atklāšana, kad uzstājās Bauskas puses mākslinieki, kuri piedalījušies TV šovā „X faktors” un citos projektos. Pirms atklāšanas viens no „Montanas” īpašniekiem Kristaps Brūvers paziņoja: „Ja izrādīsies, ka Bauskas publika neprot uzvesties, nekas cits neatliks kā iestādījumu slēgt, un vietējie varēs turpināt izklaidēties mašīnās vai braukt uz Jelgavu un Rīgu”.

foto: Urda
Uzņēmīgi darboņi jau kormecializējuši sestdienas nakts kautiņu Bauskā un piedāvā attiecīgi noformētus T-kreklus.