foto: Ieva Lūka/LETA
"Saskaņas" deputāts prognozē, ka šoreiz izdosies nonākt līdz balsojumam par Burova atlaišanu
Partijas "Saskaņa" Rīgas domes deputāts Mihails Kameņeckis un Rīgas mērs Oļegs Burovs.
Politika
2020. gada 25. janvāris, 18:00

"Saskaņas" deputāts prognozē, ka šoreiz izdosies nonākt līdz balsojumam par Burova atlaišanu

Jauns.lv / LETA

Partijas "Saskaņa" Rīgas domes deputāts Mihails Kameņeckis prognozē, ka atkārtotajā mēģinājumā izdosies nonākt līdz balsojumam par Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) atlaišanu no amata.

Vaicāts, vai šoreiz kāds no deputātiem neatsauks savu parakstu no pieprasījuma lemt par Burova atbrīvošanu, Kameņeckis atbildēja, ka tā nedomā.

Politiķis arī norādīja, ka Burovam pašam būtu jāatkāpjas no amata, bet esot saprotams, ka viņš to nedarīs, lai mēra statusā varētu turpināt "apmeklēt dažādus pasākumus" un "fotografēties kopā ar Latvijas mēroga slavenībām".

Domes deputāts nekomentēja Jāņa Ločmeļa (S) rīcību atsaukt parakstu no iepriekšējā iesnieguma. Kameņeckis norādīja, ka tas ir jūtīgs jautājums, ko viņam nebūtu ētiski un pareizi komentēt, un viedoklis jāprasa pašam Ločmelim.

Jau vēstīts, ka partijas "Saskaņa" un deputātu bloka "Rīgai" politiķi janvārī paziņoja, ka, lai gan koalīciju atstāt neplāno, viņi uzstās uz Burova nomaiņu, jo nespēj ar viņu sastrādāties.

Deputāti arī savāca nepieciešamos parakstus domes sēdes sasaukšanai par šo jautājumu, tomēr negaidīti viens no deputātiem - Jānis Ločmelis (S) - šīs nedēļas sākumā savu parakstu atsauca.

"Saskaņa" gan sāka atkārtotu parakstu vākšanu un ceturtdien deputāte Anna Vladova (S) paziņoja, ka nepieciešamos 20 parakstus ir izdevies savākt.

Savu parakstu pieprasījumam atkārtoti "uzlicis" arī iepriekš to atsaukušais deputāts Ločmelis, kurš medijiem bija paudis, ka nostāju nemainīs.

Tikmēr mēra partija "Gods kalpot Rīgai" uzsvērusi, ka koalīcijas partneru prasībām nepiekāpsies.