foto: Publicitātes foto
Lielās Ķīnas laternas: Visuma zīmes pārsteidz ar iespaidīgām gaismas laternām!
Sabiedrība
2019. gada 18. decembris, 06:00

Lielās Ķīnas laternas: Visuma zīmes pārsteidz ar iespaidīgām gaismas laternām!

Jauns.lv

Ar iespaidīgām, unikālām un ar rokām gatavotām trīsdesmit gaismu laternu kompozīcijām apmeklētājus šogad pārsteidz festivāls Lielās Ķīnas laternas: Visuma zīmes, kas līdz 5. janvārim norisināsies Pakrojas muižā, Lietuvā. 

Gaismas festivāls "Lielās Ķīnas laternas: Visuma zīmes"

Arī šogad Baltijā – Lietuvā, Pakrojas muižā, no 23. novembra līdz 5. janvārim norisināsies gaismas festivāls “Lielās Ķīnas laternas : ...

gallery icon
44

Iespaidīgs ir arī tehniskais nodrošinājums un komanda, kas šo festivālu šogad organizējusi. Divdesmit mākslinieku komanda trīs nedēļu garumā strādāja pie kompozīciju izveides un laternu konstrukcijām un to uzstādīšanas pēc mākslinieku priekšrakstiem, kuri šā gada festivāla eksponātus gatavoja Ķīnā. Laternas uzstādītas, izmantojot 16 000 metru ķīniešu zīda, vairāk nekā 10 000 spuldzīšu, kuram strāvas padevi nodrošina sešus kilometrus garš elektrības kabelis, un viss šis festivāls ceļojis sešos jūras konteineros no pašas Ķīnas. 

Šis ir vienīgais šāda mēroga gaismas laternu festivāls Baltijas valstīs!

Festivālu jau apmeklējuši arī vairāki Latvijā populāri cilvēki, un, lūk, ko viņi par to saka:

Juta Valdmane:

"Nav jāceļo tālu, lai redzētu un izbaudītu gan jauku pasākumu, gan atmosfēru. Viesojos viesmīlīgajā Pakruojas muižā, apmeklējot unikālo Lielo Ķīnas laternu festivālu Lietuvā “Visuma zīmes”, kas atrodas tikai 2h attālumā no Rīgas. Iesaku atbraukt un apskatīt pašiem."

Linda Samsonova: 

Latvijas Radio 5 mūzikas redaktore, raidījuma "Naktslokāls" vadītāja Gaismu festivāls “Lielās Ķīnas laternas: Visuma zīmes” šogad pārsteidz ar savu vērienu un dažādību, ir piedomāts par atmosfēru un laternas atdzīvojas arī ar skaņas palīdzību. Mājup nav ieteicams doties bez vietējā krodziņā “Traktieris” nobaudītiem mājas ēdieniem, īpaši neaizmirstama būs sivēna kāja ar mārrutkiem! Tiem, kas bija pagājušajā gadā, noteikti ir vērts doties arī šoreiz.

Aleksandra Samsonova, fotogrāfe:  

Iesaku braukt uz festivālu “Lielās Ķīnas laternas: visuma zīmes” labā laikā- tikai 110 km no Rīgas. Muiža ir šarmanta, atmosfērīga - mums nu ļoti patika mūsu numuriņš, bija klusi, uz nakti instalācijas tiek izslēgtas. Numuriņus var rezervēt caur booking.com, un teritorijā ir 2 ēkas - viesnīca un muiža, kurp mēs palikām. Lai ērtāk te  arī tel. numurs rezervācijai +37065749700! Par šo man jau tik daudz cilvēki ir jautājuši :) Pats festivāls ir ļoti gaismas pilns un gaumīgs! Veiksmigu ceļojumu tiem, kuri izdomā braukt!

Kristīne Komarovska, LTV raidījuma "Kultūrdeva" redaktore un vadītāja:

Šajā tumšajā laikā priecīgi ir tad, kad redzam gaismu! Ļoti skaists gaismas festivāls “LIELĀS ĶĪNAS LATERNAS: VISUMA ZĪMES” šogad Pakrojas muižā! Brauciet un baudiet katru nedēļas nogali līdz 5. janvārim!

Eva Johansone, LTV Kultūras ziņu moderatore:

Pirmās Adventes saulainais rīts @pakruojo_dvaras kopā ar mīļajiem cilvēkiem. Apsolījām, ka mammu aizvedīsim uz dienvidiem! Tieši 100 kilometrus uz dienvidiem, ģimenes kopizbraukums uz Pakrojas muižu, kur var apskatīt Lielās Ķīnas laternu festivālu “Visuma zīmes”.Patīkami pārsteidza, ka tas nav tingeltangelis, kurā tikai zib, mirdz un staro, bet tiešām kvalitatīvi veidoti mākslas darbi, kas iepriecina tumšajā gadalaikā. Īpaši patika Āfrikas dzīvnieku gaismas figūras un sniegpulstenīšu aleja.

Dace Alapa: 

BIĻETES cena ir 12 EUR, 
bērniem,studentiem, senioriem – 10 EUR.
Bērniem līdz 6 gadu vecumam ieeja ir 
bez maksas.

Festivāls norisināsies nedēļas nogalēs - 
piektdienās, sestdienās un svētdienās 
no 16:00 - 21:00