Sabiedrība
2019. gada 29. novembris, 22:23

No skatītājiem pēc 23 darba gadiem LNT ēterā atvadās arī diktore Ilze Dobele

Jauns.lv

Šovakar no skatītājiem kanālā LNT pēdējo reizi atvadījās ziņu diktore Ilze Dobele, kura televīzijā strādājusi kopš tā dibināšanas pirmsākumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“No LNT Ziņām es atvados jau šovakar un vēlos uzsvērt piedzīvoto prieku. Prieku par to, ka man bija šī iespēja 23 gadus būt daļai no LNT Ziņām. Prieku par komandu, kurā katrs devis labāko no savām spējām, prasmēm un zināšanām, un prieku, ka neviena diena nav līdzinājusies citai, jo ziņas ir katru dienu un tās esam veidojuši jums – skatītājiem,” pateicību teica Dobele.

Jauns.lv jau ziņoja, ka otrdienas vakarā ardievas LNT kanāla skatītājiem teica Andris Auzāns, kurš, tāpat kā Ilze Dobele, LNT bija redzams 23 gadus.

Kā zināms, līdz ar kompānijas "All Media Baltics" plānoto reorganizāciju, no LNT Ziņu dienesta tiek atlaisti cilvēki, tikmēr no TV3 Ziņu dienesta vairāki darbinieki jau aizgājuši paši.

No 2.decembra televīzijas kanālā LNT tiks pārraidīti kanāla TV3 ziņu dienesta veidotie ziņu raidījumi. Laika posmā līdz brīdim, kad tiks pieņemts lēmums par jaunu apraides atļauju izsniegšanu un esošo anulēšanu, "All Media Baltics" nodrošinās prasības, kas noteiktas apraides atļaujās, tai skaitā par noteiktu ziņu apjomu kanālā LNT.

Mediju grupā uzsvēra, ka apraides atļauja nenosaka ziņu satura veidotāju, tāpēc no 2.decembra kanālā LNT tiks rādīts TV3 ziņu dienesta veidotais ziņu raidījums.

Patlaban uzņēmums Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) iesniedzis visu nepieciešamo informāciju, lai saņemtu jaunas apraides atļaujas, izsakot gatavību sadarboties un sniegt papildu informāciju, ja tāda nepieciešama.

Vienlaikus "All Media Baltics" uzsver, ka divi jauni kanāli latviešu valodā, īpaši bērniem domātais kanāls latviešu valodā, sekmēs kvalitatīva un daudzveidīga satura pieejamību.

NEPLP loceklis Patriks Grīva pastāstīja, ka padome, iespējams, nākamajā nedēļā izskatīs "All Media Baltics" lūgumu izsniegt kompānijai jaunas apraides atļaujas.

Jau vēstīts, ka šogad 12.novembrī mediju grupa iesniedza NEPLP dokumentus par izmaiņām esošajā apraides atļaujā gan kanālam LNT, gan "Kanālam 2".

"All Media Baltics" paziņojusi, ka no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu un veiks izmaiņas arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā. "All Media Baltics" paredzējusi paplašināt kanāla TV3 piedāvāto ziņu apmēru, pārnesot lielāko daļu no LNT ziņu dienesta radītā satura. Mediju grupa veidos arī vienotu ziņu dienestu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka no nākamā gada vairs nebūs LNT ziņu raidījuma "Top 10", taču joprojām būs vērojami tādi LNT raidījumi kā "900 sekundes" un "Degpunktā", kurus translēs TV3. 

Jau vēstīts, ka 2017.gada 18.oktobrī tika noslēgts darījums, kura rezultātā starptautisks aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums "Providence Equity Partners" iegādājās Zviedrijas mediju grupas "MTG" biznesu Baltijā. Mediju grupa nodrošina televīzijas kanālu TV3, LNT, TV6, "Kanāls2", radio "Star FM", Latvijas video portāla "TVPlay", ziņu un izklaides portāla "Skaties.lv", "TVPlay Home" satelīttelevīzijas un "SmartAD" darbību Baltijas valstīs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kompānijas "Providence Equity Partners" kontrolētajiem uzņēmumiem pieder arī mobilo telekomunikāciju uzņēmums "Bite" un datu pārraides pakalpojumu nodrošinātājs "Latnet", kā arī tā paziņojusi par telekomunikācijas uzņēmuma "Baltcom" iegādi. Šim darījumam gan vēl nepieciešama Konkurences padomes atļauja.