foto: unsplash.com
Igaunijā apcietināts Latvijas pilsonis, kurš Tallinā izsekojis un aizticis mazus bērnus
112
2019. gada 21. novembris, 15:56

Igaunijā apcietināts Latvijas pilsonis, kurš Tallinā izsekojis un aizticis mazus bērnus

Jauns.lv / LETA

Tiesa Igaunijā noteikusi drošības apcietinājumu 30 gadus vecam Igaunijā dzīvojošam Latvijas pilsonim, kurš tiek turēts aizdomās par bērnu izsekošanu Tallinā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija pagājušajā nedēļā saņēmusi ziņojumus par diviem gadījumiem Tallinā, kad svešinieks tuvojies bērniem. Vienā gadījumā incidents beidzies ar fizisku kontaktu, kad vīrietis sācis vilkt bērnu sev līdzi, bet bērnam tomēr izdevies atbrīvoties un aizbēgt. Savukārt otrā gadījumā svešinieks uz ielas sekojis bērnam, kurš nobijies. Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes preses dienests informēja, ka incidentos iesaistītie bērni ir septiņus un 14 gadus veci. 

Ziemeļu prefektūras kriminālizmeklēšanu nodaļas noziegumu pret personām izmeklēšanu vadītājs Hisko Varess sacīja, ka bērni rīkojušies pareizi, par notikušo izstāstot vecākiem, kas savukārt par to ziņojuši policijai. 

"Policija nekavējoties sāka papildu informācijas vākšanu. Mēs noskaidrojām, ka abi gadījumi varētu būt saistīti, jo bija kopīgas vīrieša uzvedības pazīmes un upuru sniegtie apraksti," viņš teica. 

Policija pirmdien aizdomās par šiem incidentiem aizturējusi Igaunijā dzīvojošu 30 gadus vecu Latvijas pilsoni. Vīrieša motīvs tiks noskaidrots sāktās kriminālizmeklēšanas gaitā. 

Varess teica, ka situācija ir šokējoša, lai gan neviens no bērniem nav cietis. 

"Par šāda veida incidentiem noteikti ir jāziņo policijai. Mēs ļoti nopietni reaģējam uz šāda veida informāciju," viņš piebilda.  

Prokurore Marika Reintopa sacīja, ka  lūgusi tiesai noteikt aizturētajam drošības līdzekli apcietinājumu, jo vīrietis ir mērķtiecīgi meklējis kontaktus ar bērniem, lai gan iepriekš nav tiesāts. 

"Lai gan šokētie bērni no vīrieša aizbēga, prokuratūra uzskata, ka aizdomās turētā nošķiršana no sabiedrības ir pamatota," teica Reintopa, piebilstot, ka brīvībā aizdomās turētais varētu turpināt savas darbības, un tas radītu tiešu citu sabiedrības locekļu apdraudējumu. 

Varess piebilda, ka, iespējams, bijis vairāk tādu incidentu, tādēļ policija lūdz atsaukties iespējamos upurus vai vecākus, kuru bērni ir stāstījuši par tamlīdzīgiem gadījumiem, vai ir informēti par līdzīgām epizodēm, kas var liecināt par noziegumu. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās