foto: LETA
Konkursā uz LIAA direktora amatu pieteikušies 13 pretendenti
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.
Sabiedrība
2019. gada 16. novembris, 09:41

Konkursā uz LIAA direktora amatu pieteikušies 13 pretendenti

Jauns.lv / LETA

Konkursā uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu pieteikušies 13 pretendenti, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Amata konkurss, kas tika izsludināts 24.oktobrī, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Uz konkursa otro kārtu izvirzītajiem pretendentiem būs jātiekas ar konkursa komisiju, lai klātienē skaidrotu savu motivāciju ieņemt šo amatu, prezentētu savu redzējumu par iestādes darbības jomu, tās nākotnes vīziju un prioritātēm, kā arī demonstrētu savu pieredzi pārmaiņu vadīšanā un būtisku mērķu sasniegšanā.

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz trešo kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences - attiecību veidošanu un uzturēšanu, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, pārmaiņu vadīšanu, stratēģisko redzējumu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts ekonomikas ministram, kurš pieņems lēmumu par pretendenta kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Ieņemot amatu, nākamais LIAA direktors saņems 2353 eiro lielu algu pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu, kā arī motivējošās bonusu sistēmas sniegtās iespējas atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem. Tāpat tiks nodrošināta iespēja piedalīties Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmā, tādējādi veicinot profesionālo attīstību. 

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir Ekonomikas ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis un Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Pretendentu atlases procesā ir aicināti piedalīties arī neatkarīgi novērotāji - Ārvalstu Investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja vietnieks Ints Krasts un Latvijas jaunuzņēmumu asociācijas "Startin.lv" valdes locekle Līva Pērkone.

Konkursa komisija sadarbosies arī ar drošības iestādēm.

Patlaban LIAA direktors ir Andris Ozols, kura pilnvaru termiņš beigsies novembrī.

Ekonomikas ministrija iepriekš nolēmusi neturpināt darba attiecības ar Ozolu, kurš LIAA vada 15 gadus.

LIAA mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās