foto: LETA
Kazāks: "Esmu makšķerējis ar Rimšēviču, bet tuvu attiecību mums nav"
Ilmārs Rimšēvičs (no labās) un Mārtiņš Kazāks
2019. gada 4. novembris, 14:19

Kazāks: "Esmu makšķerējis ar Rimšēviču, bet tuvu attiecību mums nav"

Jauns.lv / LETA

Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks ir makšķerējis ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, bet tuvu attiecību pusēm neesot, pirmdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Kazāks, kurš tiek minēts kā viens no pretendentiem uz centrālās bankas prezidenta amatu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš stāstīja, ka krietni pirms 2018.gada februāra, kad tika aizturēts Latvijas Bankas prezidents, Kazāks ir makšķerējis kopā ar Rimšēviču, tomēr abu attiecības nevarot raksturot kā ciešas.

"Pāris reizes bijām makšķerēt, bet nevar teikt, ka tas liecina par ciešām saitēm. Nedomāju, ka biju draugu lokā. Jau labu laiku neesmu bijis ar viņu makšķerēt. [Rimšēviča] Reputācija pirms tam ir viena lieta, bet pēc tam - otra. Pēc 2018.gada februāra mums ir tikai darba lietas, ne vairs privātas," atzina Kazāks.

Tāpat Kazāks norādīja, ka līdz 2018.gada februārim Rimšēvičam bija nevainojama reputācija, nozīmīga loma Latvijas ekonomikā, kā arī pielaide valsts noslēpumam. "Kur vēl drošāks cilvēks, ar kuru runāt par Latvijas ekonomiku," viņš piebilda.

Kazāks arī noliedza izskanējušo informāciju, ka viņa nonākšana Latvijas Bankas padomē notikusi, pateicoties labām attiecībām ar Rimšēviču.

"Amatam mani uzrunāja Latvijas Bankas padomes locekle Zoja Razmusa. Pirmais jautājums, kuru viņai uzdevu - vai tas ir viņas priekšlikumus? Un viņa atbildēja apstiprinoši. Tas bija vienīgais apsvērums iet uz priekšu. Man nav aizmugures šajā jomā," teica Kazāks.

Rimšēvičs pēc KNAB aizturēšanas sasauc preses konferenci

Rimšēvičs pēc KNAB aizturēšanas sasauc preses konferenci

gallery icon
33

Jau ziņots, ka Rimšēvičam pilnvaru termiņš amatā beidzas šogad decembrī.

Rimšēvičs un uzņēmējs Māris Martinsons apsūdzēti saistībā ar korupciju, taču abi līdz šim publiski nolieguši līdzdalību viņiem inkriminētajos noziegumos.

Līdz šim publisko piekrišanu ieņemt šo amatu pauduši Kazāks, bijusī Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre un Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās