foto: Zane Bitere/LETA
Labklājības ministre Petraviča gaida KNAB lēmumu, pirms lemt, vai atbalstīt Zaigu Pūci SIF vadītājas amatā
Labklājības ministre Ramona Petraviča.
Politika
2019. gada 31. oktobris, 08:08

Labklājības ministre Petraviča gaida KNAB lēmumu, pirms lemt, vai atbalstīt Zaigu Pūci SIF vadītājas amatā

Jauns.lv / LETA

Pirms Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktora amatam izvirzītās Zaigas Pūces kandidatūras atbalstīšanas, labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), kas ir padomes locekle, vēlas sagaidīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lēmumu, pavēstīja ministres padomniece komunikācijas jautājumos Liesma Kalve.

Petraviča atzina, ka nav gana kompetenta spriest par interešu konflikta iespējamību situācijā, kad Pūces vīrs ir bijušais padomes loceklis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), un tas ir jāvērtē atbilstošajām institūcijām.

Jau vēstīts, ka KNAB vērtēs situāciju par biedrības "Ascendum" vadītājas un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra sievas Pūces kandidatūru SIF sekretariāta direktora amatam.

KNAB ir pievērsis uzmanību minētajai situācijai un atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei izvērtēs šo publiski izskanējušo informāciju, apliecināja birojā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Latvijas Radio interešu konfliktu noliedzis, jo savā vietā padomē pilnvarojis strādāt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāru Edvīnu Balševicu.

Pūce par piemērotāko kandidāti šim amatam tika izraudzīta konkursā. Viņa ieguvusi visaugstāko vērtējumu visās trīs konkursa kārtās, kā arī guvusi vienbalsīgu pretendentu atlases komisijas atbalstu.

Viņas kandidatūra vēl tiks virzīta apstiprināšanai SIF padomē.

30.augustā par SIF padomes priekšsēdētāju tika iecelts kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK). Kopā ar viņu Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbojās četri ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), labklājības ministre un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP). Ministru prezidenta pārstāvis Sabiedrības integrācijas fonda padomē ir Imants Parādnieks.

Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbojas arī biedrības "Veselības un sociālais serviss "Artemīda"" valdes priekšsēdētāja Jolanta Eihentāle, biedrības "Eiropas Latviešu apvienība" pārstāvis Latvijā Rinalds Gulbis, biedrības "Kim?" izpilddirektore Laima Ruduša, biedrības "Kurzemes NVO atbalsta centrs" valdes priekšsēdētāja Inese Siliņa un biedrības "Izglītības iniciatīvu centrs" direktore Daiga Zaķe.