foto: LETA
KNAB vērtēs situāciju par Pūces sievas kandidatūru SIF sekretariāta direktora amatam
Jau ziņots, ka konkursā uz SIF sekretariāta direktora amatu uzvarējusi biedrības "Ascendum" vadītāja, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra dzīvesbiedre Zaiga Pūce.
Sabiedrība
2019. gada 30. oktobris, 10:08

KNAB vērtēs situāciju par Pūces sievas kandidatūru SIF sekretariāta direktora amatam

Jauns.lv / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērtēs situāciju par biedrības "Ascendum" vadītājas un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) sievas Zaigas Pūces kandidatūru Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktora amatam.

KNAB ir pievērsis uzmanību minētajai situācijai un atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei izvērtēs šo publiski izskanējušo informāciju, apliecināja birojā.

Jau ziņots, ka konkursā uz SIF sekretariāta direktora amatu uzvarējusi biedrības "Ascendum" vadītāja, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra dzīvesbiedre Zaiga Pūce. Viņa ieguvusi visaugstāko vērtējumu visās trīs konkursa kārtās, kā arī guvusi vienbalsīgu pretendentu atlases komisijas atbalstu. Viņas kandidatūra vēl tiks virzīta apstiprināšanai SIF padomē.

30.augustā par Sabiedrības integrācijas fonda padomes priekšsēdētāju tika iecelts kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK). Kopā ar viņu Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbojās četri ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP). Ministru prezidenta pārstāvis Sabiedrības integrācijas fonda padomē ir Imants Parādnieks. 

Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbojas arī biedrības "Veselības un sociālais serviss "Artemīda"" valdes priekšsēdētāja Jolanta Eihentāle, biedrības "Eiropas Latviešu apvienība" pārstāvis Latvijā Rinalds Gulbis, biedrības "Kim?" izpilddirektore Laima Ruduša, biedrības "Kurzemes NVO atbalsta centrs" valdes priekšsēdētāja Inese Siliņa un biedrības "Izglītības iniciatīvu centrs" direktore Daiga Zaķe.

Vēlāk tapa zināms, ka ministrs Pūce vairs šajā padomē nestrādā. Viņš Latvijas radio interešu konfliktu noliedzis, jo savā vietā padomē pilnvarojis strādāt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāru Edvīnu Balševicu.

Viens no KNAB uzdevumiem ir kontrolēt interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, kā arī normatīvajos aktos valsts amatpersonām noteikto aizliegumu un papildu ierobežojumu ievērošanu.