foto: Ieva Leiniša/LETA
"Karalienes apartamenti": kādā istabiņā Ņujorkā dzīvoja ministre Viņķele, un kādēļ tas izmaksāja 1240 eiro?
Komandējuma laikā palikšanu ASV organizējusi Latvijas pārstāvniecība Ņujorkā, un dārgajā viesnīcā apmetusies visa Latvijas delegācija.
Sabiedrība
2019. gada 11. oktobris, 06:25

"Karalienes apartamenti": kādā istabiņā Ņujorkā dzīvoja ministre Viņķele, un kādēļ tas izmaksāja 1240 eiro?

Jauns.lv

Interesējoties par veselības ministres Ilzes Viņķeles neseno vizīti ASV, ielūkojamies Manhetenas četrzvaigžņu viesnīcas apartamentos, kuros divas dienas par 1240,99 eiro mitinājās ministre.

Publiskajā telpā izskanējušas jau vairākas detaļas par Veselības ministres Ilzes Viņķeles viesošanos ASV. Tostarp noskaidrojies, ka ministre paguvusi ne vien pārstāvēt valsti Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) asamblejā (22. līdz 24. septembris), kas bijis ceļojuma oficiālais iemesls, bet arī pavadīt tieši blakus datumos iekritušo atvaļinājumu (25. līdz 29. septembris).

Pēc Veselības ministrijas valsts sekretāres Dainas Mūrmanes-Umbraško sniegtajām ziņām, pats divu dienu komandējums izmaksājis ap 2055,99 eiro – ministrei apmaksātas divas naktis Manhetenas (Ņujorka) četrzvaigžņu viesnīcā “Hotel 48LEX New York” 1240,99 eiro apmērā un aviobiļete turp un atpakaļ 815,00 eiro apmērā.

Veselības ministrija šodien informēja, ka Viņķele komandējuma dienās pajumti rada viesnīcas tā dēvētajos “Karalienes apartamentos” (Queen Salon). Esot arī izskaidrojums paprāvajai divu dienu naktsmītnes cenai.

Kādas ērtības piedāvā apartamenti?

Konkrētā istabiņa esot “Ņujorkas luksuss 33 kvadrātmetru plašumā”, teikts Manhetenas viesnīcas mājaslapā. Šos apartamentus raksturo eleganti dizaina risinājumi, vietēji radīti mākslas darbi, moderna virtuve, un grezna vannasistaba. Palicējam ir pieejamas arī uzkodas un vīnziņa speciāli izmeklēts vīna piedāvājums.

foto: Ekrānuzņēmums
Ilustratīvs foto Manhetenas viesnīcas "48LEX New York" "Queen Salon" numuriņa tipam, kurā divas sabijusi ministre Viņķele.

Aplūkojot viesnīcas mājaslapu, var redzēt, ka šobrīd šāds numuriņš uz divām dienām izmaksā ievērojami mazāk, nekā paudusi ministrija. Ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Edgars Skvariks informēja, ka iemesls nosauktajai cenai (1240,99 eiro) bijis sadārdzinājums, kas vienmēr rodoties laikā kad pilsētā notiek Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālā asambleja.

No iesūtītajiem dokumentiem secināms, ka pirmā nakts ASV Viņķelei izmaksāja 539 ASV dolārus (ap 489 eiro pēc attiecīgās dienas kursa), savukārt otra – jau 839 ASV dolārus (ap 761 eiro pēc attiecīgās dienas kursa). Viesnīcu organizējusi Latvijas pārstāvniecība Ņujorkā un tajā apmetusies visa Latvijas delegācija.