foto: LETA
Vienam no čeku loterijas uzvarētājiem 100 eiro laimests netiks izmaksāts
2019. gada 30. augusts, 20:37

Vienam no čeku loterijas uzvarētājiem 100 eiro laimests netiks izmaksāts

LNT Ziņas

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nācies atteikt 100 eiro laimestu vienam no čeku loterijas uzvarētājiem, ziņo raidījums "LNT Ziņas".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kāds izlozes uzvarētājs no VID saņēmis atteikumu izmaksāt laimētos 100 eiro, jo laimējušais čeks neatbilda likuma prasībām - tas bijis pirmčeks.

Kā raidījumam skaidro VID pārstāve Evita Teice-Mamaja, laimējušais pirmčeks bijis ēdināšanas uzņēmuma izsniegts. Pirmčeku izsniegt nav pārkāpums, bet brīdī, kad tiek veikta samaksa, uzņēmējam ir jāizsniedz arī fiskālais dokuments, proti, čeks, kas var piedalīties loterijā. Pirmčeki loterijās nepiedalās.

Atšķirībā no fiskālā čeka, kas ir patiesais darījumu apliecinošais dokuments, pirmčeks kalpo tikai kā rēķins samaksai, taču tajā norādītā summa netiek uzrādīta uzņēmuma ienākumos.

Neizmaksātais laimests netiks nevienam citam, bet atgriezīsies valsts budžetā, savukārt attiecīgajam ēdinātājam tagad var tikt pievērsta pastiprināta uzmanība.

VID cer, ka šādas situācijas neatkārtosies un aicina jebkuru neskaidru jautājumu gadījumā zvanīt vai rakstīt dienestam.

Par augusta mēnesi "cekuloterija.lv" iesniegti jau 1 221 000 maksājuma dokumentu.

Jau vēstīts, ka 11.augustā pasludināti pirmie čeku loterijas uzvarētāji. Jūlija mēneša izlozes galveno balvu jeb 10 000 eiro saņēma 12.jūlijā reģistrēts čeks ar numuru 4519024. Laimētāja telefona numura pēdējie četri cipari ir 1651.

Čeku loterijas jūlija izlozē piedalījās 1 731 070 attaisnojuma dokumenti - čeki, kvītis, biļetes.

Čeku loterijā var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma. Lai piedalītos čeku loterijā un pretendētu uz dažāda apmēra naudas laimestiem, kā arī uz Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku - dažādu Latvijas uzņēmumu sarūpētajām papildu balvām, tīmekļa vietnē "www.cekuloterija.lv" ir jāreģistrē čeks, kvīts vai biļete par kopējo summu vismaz piecus eiro.

Loterijas rezultāti tiks publicēti arī tīmekļvietnē "www.cekuloterija.lv" un "www.latloto.lv". Tāpat mēneša balvu ieguvējiem un gada izlozei izvirzītajiem loterijas dalībniekiem tiks izsūtītas īsziņas uz reģistrācijas brīdī norādīto mobilā tālruņa numuru.

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā. Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, taču citur pasaulē ir visnotaļ izplatīta prakse, kas devusi pozitīvus rezultātus gan attiecībā uz sabiedrības rīcības maiņu, gan ieņēmumiem valsts budžetā. To organizē VID, informatīvi atbalsta VAS "Latvijas Loto".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās