foto: Publicitātes foto
Olga Peretjatko aizstās tenoru Jozefu Kaleju  17. augusta koncertā
Olga Peretjatko
Kultūra
2019. gada 16. augusts, 16:24

Olga Peretjatko aizstās tenoru Jozefu Kaleju 17. augusta koncertā

Karlīna Timofejeva

Mūzikas festivālā RĪGA JŪRMALA notikušas izmaiņas mākslinieku sastāvā – veselības problēmu dēļ savu dalību koncertā atcēlis tenors Jozefs Kalleja, viņu ar solokoncerta programmu aizstās pasaulslavenais soprāns Olga Peretjatko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Diemžēl, Latvijā tik gaidītais tenors Jozefs Kaleja veselības problēmu dēļ atcēlis savu uzstāšanos. Festivāla komandas vārdā un visu  Latvijas mūzikas mīļotāju vārdā novēlam viņam drīzu atveseļošanos," akcentē festivāla izpilddirektore Zane Čulkstēna. “Esam ļoti pateicīgi Olgai Peretjatko par atsaucību un iespēju klausīties viņas koncertu Jūrmalā - viņa ir izcils soprāns, kuras balsi Latvijas opermūzikas cienītāji jau ir iemīļojuši. Ar nepacietību gaidām viņas uzstāšanos.”

Pasaulslavenais soprāns Olga Peretjatko savu triumfa gājienu uz operu skatuvēm sāka ar uzvaru prestižajā konkursā “Operalia”, un kopš tā laika viņa ir regulāra viešņa pasaules nozīmīgākajos operteātros un koncertzālēs. Olga Peretjatko uzstāsies kopā ar pianistu Matiasu Zamuli. Unikāli valdzinošā balss un skatuves harisma ļauj dziedātājai veiksmīgi apvienot aktīvu karjeru operteātros un biežus solokoncertus uz leģendārām koncertskatuvēm. Peretjatko aicina uzstāties teju visi slavenākie operteātri, tostarp Berlīnes Vācu opera, Berlīnes, Minhenes un Hamburgas Valsts operas, Vīnes Valsts opera, Cīrihes opera, Lozannas opera, Montekarlo operteātris, “La Fenice” opera Venēcijā, Milānas Teatro alla Scala, Madrides Teatro Real, Bastīlijas opera Parīzē, Nīderlandes opera Amsterdamā, La Monnaie teātris Briselē, Maskavas Lielais teātris, Marijas teātris Sanktpēterburgā un Metropoles opera Ņujorkā, kur dziedātāja uzstājusies jau vairākkārt, taču nesen nodziedājusi arī titullomu Gaetāno Doniceti operā “Lučija di Lammermūra”.

foto: Publicitātes foto
Olga Peretjatko

Peretjatko sadarbojusies par pasaulslaveniem režisoriem, tostarp Robertu Lepāžu, kura veidotais Igora Stravinska operas “Lakstīgala” 2009. gada iestudējums Toronto apliecināja dziedātājas meistarību un ļāva viņu ierindot šābrīža pasaules spožāko soprānu vidū. Starp dziedātājas lomām jāmin Marta provokatīvajā Dmitrija Čerņakova iestudējumā “Cara līgava” Berlīnes Valsts opera 2013./2014. gada sezonā un vēlāk Milānas Teatro alla Scala. 2017. gadā viņa dziedājusi Leilas partiju Žorža Bizē opera “Pērļu zvejnieki” maestro Daniela Barenboima vadībā. Olga Peretjatko ir bieža viešņa prestižajos Zalcburgas, Bādenbādenes, Eksānprovānsas, Pezaro festivālos, kā arī festivālā “Chorégies d'Orange”, kurā tapuši Džoakino Rosīni operu izrāžu “Matilde di Šabrāna”, “Zigismunds” un “Zīda kāpnes” videoieraksti, ko izplata tādi mūzikas izdevēji kā DECCA, Arthaus Musik, un Opus Arte.

Olga Peretjatko ir noslēgusi ekskluzīvu ierakstu līgumu ar kompāniju “Sony Classical”, kas tikko laidusi klajā dziedātājs sesto albumu “Mozart +” ar Bāzeles simfonisko orķestri  diriģenta Aivora Boltona vadībā.

Vācu pianists Matiass Zamuils paralēli koncertpianista darbībai daudz laika veltījis sadarbībai ar dziedātājiem, mācoties pie Volframa Rīgera, Valtera Olberca un Semjona Skigina, pamazām kļūstot par pieprasītu koncertmeistaru tieši vokālajā kamermūzikā. Zamuils veiksmīgi sadarbojies ar tādiem dziedātājiem kā Dītrihs Fišers – Dīskavs, Krasimira Stojanova, Debora Polaski un Johans Bota. Kā koncertmeistars Matiass Zamuils sadarbojies ar virkni pasaulslavenu dziedātāju – viņu vidū ir Olga Peretjatko, Dmitrijs Korčaks, Anna Zamuila, Mikaela Kaune, Dmitrijs Ivaščenko, Nadja Mihaela, Jeļena Maksimova, Pavols Bresliks, Ļena Belkina, Alfredo Daza, Marina Prudenska, Mendija Fredriha, Romāns Trekels, Aleksejs Tatarincevs, Evelīna Novaka un Masimiljāno Pizapija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Publicitātes foto
Matiass Zamuli

Muzicējis kamermūzikas koncertos Berlīnas Filharmonijā, Valensijas Mākslu pilī, Starptautiskajā Maskavas mūzikas namā, Berlīnes Valsts operā, Berlīnes Vācu operā, Berlīnes Konzerthaus zālē, Amsterdamas Muziekgebouw, kā arī Drēzdenē, Ķelnē, Hamburgā, Minhenē, Vīnē, Parīzē, Prāgā, Sanktpēterburgā, Lisabonā, Cīrihē, Bāzelē, Lozannā, Krakovā un citās Vācijas, Francijas, Itālijas, Krievijas, Horvātijas, Azerbaidžānas, Šveices un ASV pilsētās. Matiass Zamuils uzstājies Eksānprovānsas, Sionas un Bādenbādenes  festivālos, Gabalas starptautiskajā mūzikas festivālā, festivālā “Intonation” Berlīnē, Meklenburgas-Forpommernas un Drēzdenes festivālos, kā arī Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos 2014. gadā. Pianists piedalījies arī neskaitāmās tiešraidēs un ierakstos.

Praktiska informācija 17. augusta koncerta apmeklētājiem

Biļetes, kas tika iegādātas kasēs, iespējams atgriezt visās Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās. Pircējiem tiks atgirezta skaidra nauda biļetes vērtībā. Biļetes, kas tika iegādātas internetā, iespējams atgriezt, uz e-pastu info@bilesuparadize.lv sūtot pieteikumu par vēlmi nodot e-biļeti, pievienojot pašu elektronisko uz konkrēto koncertu. Par elektroniskajām biļetēm nauda tiks pārskaitīta maksātāja bankas kontā 3 dienu laikā.

Tāpat festivāla apmeklētājiem, kas iegādājušies biļetes uz 17. augusta koncertu (J.Kaleja un V.Skalera), tiek piedāvāta iespēja iegādāties biļetes uz citiem festivāla koncertiem ar 20% atlaidi, pie biļešu pirkšanas uzrādot 17. augusta biļeti.