foto: Sanita Ieva Sparāne
Kopā ar Emmy balvas ieguvēju Lolitu Ritmanis ieraksta "Dvēseļu puteņa" oriģinālmūziku
Komponistes Lolitas Ritmanis latviskā izcelsme un pasaules mēroga redzējums piešķirs filmai meklēto noskaņu – mūsdienīga muzikāla tēma, kurai cauri vijas tautiskā melodija, kas nesaraujami ir saistīta ar latviešu strēlnieku dzīvesziņu.
Kultūra
2019. gada 31. jūlijs, 12:39

Kopā ar Emmy balvas ieguvēju Lolitu Ritmanis ieraksta "Dvēseļu puteņa" oriģinālmūziku

Jauns.lv

Šonedēļ Latvijas Radio 1. studijā sāk darbu pie filmas Dvēseļu putenis oriģinālmūzikas ieraksta. Ierakstā piedalās arī filmas mūzikas komponiste, prestižās Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, kura Latvijā ieradusies īpaši šim notikumam par godu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lolita Ritmanis sāk darbu pie filmas Dvēseļu putenis oriģinālmūzikas ieraksta

Šonedēļ Latvijas Radio 1. studijā sāk darbu pie filmas Dvēseļu putenis oriģinālmūzikas ieraksta. Ierakstā piedalās arī filmas mūzikas komponiste, prestižās ...

gallery icon
8

Līdz ar izcilo latviešu izcelsmes komponisti mūzikas ierakstā piedalās arī diriģents Māris Sirmais un Valsts Akadēmiskā kora Latvija mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris. Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra Sinfonietta Rīga un Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas.

“Dvēseļu putenis ir filma, kas izdzīvota un izlaista caur katra tās radītāja sirdi. Šis stāsts ir pa īstam un tikpat īstai un izjustai ir jābūt arī filmas mūzikai. Nebaidos teikt, ka filmas komandā ir iesaistījušies labākie mūziķi pasaulē – to sniegums ļaus padziļināt, paspilgtināt un padarīt emocionāli iedarbīgu un plašai auditorijai saprotamāku šo vēsturiski nozīmīgo un personīgo stāstu,” uzsver filmas režisors Dzintars Dreibergs.

“Dvēseļu puteņa” filmēšanas aizkulises

Vēsturiskās kinolentes “Dvēseļu putenis” filmēšanas aizkulises.

gallery icon
27

Režisors ir pārliecināts, ka komponistes Lolitas Ritmanis latviskā izcelsme un pasaules mēroga redzējums piešķirs filmai meklēto noskaņu – mūsdienīga muzikāla tēma, kurai cauri vijas tautiskā melodija, kas nesaraujami ir saistīta ar latviešu strēlnieku dzīvesziņu. Komponistes starptautiskā atpazīstamība un daiļrades novērtējums tieši kino mūzikas jomā (desmit balvas Emmy nominācijas un laureātes tituls par mūziku Betmena (Batman Beyond) filmu sērijai) ne tikai garantē mūzikas kvalitāti, bet arī solās sekmēt starptautiskās publikas un profesionāļu interesi par Dvēseļu puteni.

"Dvēseļu putenis" Ziemassvētku kauju filmēšana Valgundes pagastā

Gaidot Latvijas simtgadi, manāmi sarosījušies kultūras jomas pārstāvji, kuri valsts apaļajā jubilejā iecerējuši pasniegt tautai skatāmas un klausāmas dāvanas. Šajā ...

gallery icon
51

Mūzikas ierakstu nodrošina Latvijas Radio 1. studijas komanda ierakstu daļas vadītāja Māra Briežkalna un skaņu režisora Vara Kurmiņa virsvadībā. Filmas instrumentācijas konsultants ir Larijas Renčs (Larry Rench) no ASV, savukārt filmas mūzikas miksēšanu īstenos amerikāņu producents un skaņu režisors – Marks Matsons (Mark Mattson). Filmas mūzikas radīšanu atbalsta Latviešu Fonds un Valsts kultūrkapitāla fonds, un tā pirmatskaņojums plānots līdz ar filmas pirmizrādi 2019. gada novembrī.

Dvēsēļu puteņa komandu veido 90 kino profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists un Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste un prestižās Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, Casting Bridge aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija KULTFILMA un citi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās