foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
No policijas bēgošais šoferis divreiz sašauts galvā un šobrīd slimnīcā tiek mākslīgi elpināts
Bēgļa mašīna "Audi".
2019. gada 25. jūlijs, 11:59

No policijas bēgošais šoferis divreiz sašauts galvā un šobrīd slimnīcā tiek mākslīgi elpināts

Jauns.lv

Trim policistiem, kuri cieta vakardienas trillerī ar pakaļdzīšanos, briesmas dzīvībai nedraud, taču daudz smagāk šobrīd klājas incidenta vaininiekam, ziņo sabiedriskais medijs Lsm.lv.

Vīrietis atrodas Ogres slimnīcā, viņu apsargā policisti. Drīz pēc ievietošanas slimnīcā viņam tika veikta 2,5 stundas ilga operācija. No policijas bēgošais "Audi" šoferis ticis sašauts galvā - pieres kaulā un kreisajos deniņos. Viņa stāvoklis tiek raksturots kā smags, un viņš ir pieslēgts mākslīgās elpināšanas aparatūrai, vēsta Lsm.lv. Noskaidrota arī bēgļa personība - tas ir 1980.gadā dzimis vīrietis, kurš bija meklēšanā par zādzībām. Ir aizdomas, ka bēglis bijis alkohola vai narkotiku reibumā.

Pēc vērienīgas pakaļdzīšanās ar šaušanu Ogrē aizturēts autovadītājs

gallery icon
18

Jau vēstījām, ka vakar ap plkst.19 Rīgā, Maskavas un Turgeņeva ielu apkaimē, kādas "Audi" markas automašīnas vadītājs nepakļāvās VP prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja kustību. VP sāka pakaļdzīšanos agresīvajam autovadītājam, kurš, nepakļaudamies VP prasībām, turpinājis vadīt transportlīdzekli satiksmes dalībniekiem bīstamā veidā.

Sozinovs Latvijas Televīzijā stāstīja, ka bēgošais autovadītājs taranējis ceļu policijas ekipāžu, kas viņam sekojusi. Turpmākās bēgšanas laikā bēglis ar "Audi" apskādējis vēl vairākus transporta līdzekļus, tostarp policijas transportu.

Pakaļdzīšanās laikā, lai apturētu agresīvo autovadītāju, piesaistīti papildspēki, tostarp no Rīgas pašvaldības policijas (RPP). Pakaļdzīšanās laikā Maskavas ielā viena RPP ekipāža avarēja. Pakaļdzīšanās laikā avarējušajā RPP ekipāžā cieta divi pašvaldības policijas darbinieki. Pakaļdzīšanās turpinājās līdz Ogrei, kur, lai apturētu bīstamo autovadītāju, policija pielietoja šaujamieročus. Kā liecina sociālajos tīklos ievietoti aculiecinieku video, auto virzienā tika raidīti vairāk nekā desmit šāvieni.

Tēmas