foto: Publicitātes foto
Izmaiņas mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" programmā 
Kultūra
2019. gada 25. jūnijs, 11:56

Izmaiņas mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" programmā 

Jauns.lv

Kā šodien informēja Bavārijas Radio simfoniskā orķestra oficiālie pārstāvji, maestro Mariss Jansons, sekojot ārsta norādījumiem, atceļ visas šovasar plānotās uzstāšanās kopā ar orķestri, t.sk. Londonas BBC Proms, Zalcburgas festivālā, Minhenē, Ingolštatē un mūzikas festivālā "Rīga Jūrmala". Suzanna Melki aizstās diriģentu Marisu Jansonu Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncertos 19. un 21. jūlijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mūzikas festivālā "Rīga Jūrmala" atklāšanas koncertos 19. un 21. jūlijā ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri maestro vietā stāsies Suzanna Melki (Susanna Mälkki) - mūsdienu pieprasītākā orķestru diriģente. 

“Festivāla komandas un visu Latvijas mūzikas mīļotāju vārdā novēlam maestro Jansonam ātru atveseļošanos un ļoti ceram uz viņa dalību festivālā nākamgad,” komentē mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" direktore Zane Čulkstēna. “Tajā pašā laikā esam pateicīgi un priecīgi uzņemt promemento diriģenti Suzannu Melki, kuras daudzpusība un plašais repertuārs ir ļāvis viņai uzstāties kopā ar mūsdienu pieprasītākajiem simfoniskajiem un kamerorķestriem, kā arī pasaules prestižākajos opernamos.”

Par Suzannu Melki 

Somu diriģente un čelliste Suzanna Melke (1969) ir Helsinku filharmoniskā orķestra galvenā diriģente (no 2016. gada) un Losandželosas filharmoniķu galvenā viesdiriģente (no 2016. gada). S. Melkes izcilie sasniegumi muzikā ir lauzuši daudzus stereotipus - viņa ir pirmā un līdz šim brīdim vienīgā diriģente sieviete, kas vadījusi pasaulslaveno ansambli Ensemble InterContemporain (kolektīvu 1976. gadā dibināja Pjērs Boulezs).

Viņa ir pirmā sieviete – Losandželosas filharmoniķu galvenā viesdiriģente kopš šī amata izveidošanas 1981. gadā. Metropolitēna operas 136 gadu vēsturē viņa ir bijusi ceturtā sieviete, kas jebkad diriģējusi prestižajā opernamā, un pirmā, kas bijusi pie diriģenta pults “Metropolitan Opera Live” HD translācijā.

Diriģentes karjeru Melke sāka Gēteborgas simfoniskajā orķestrī, pēc tam kļuva par Stavangeras simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju. Šobrīd S.Melki ir gadīta diriģente pasaules prestižākajos opernamos – Vīnes valsts, Metropolitēna, Hamburgas valsts, Parīzes Nacionālajā operā, kā arī koncertē ar pasaules vadošajiem simfoniskajiem orķestriem – Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Vīnes, Berlīnes un Londonas filharmoniķiem u.c. 

Melke ir saņēmusi Somijas augstāko valsts apbalvojumu - Somijas Lauvas ordeni, kā arī Francijas Goda Leģiona ordeni. 2016. gadā  kļuva par gada diriģenti pēc Musical America atzinuma, 2017. gadā saņēma Ziemeļvalstu padomes mūzikas balvu.

Jautājumu un neskaidrību gadījumos, t.sk par biļešu pieejamību vai atgriešanu aicinām sazināties ar festivāla rīkotājiem pa telefonu +371 29517477 vai +371 2911616, kā arī rakstot e-pastā: info@riga-jurmala.com.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās