foto: Kaspars Suškevičs
Līksmi un vērienīgi nosvinēti Salaspils novada svētki
Novadu ziņas
2019. gada 16. jūnijs, 18:29

Līksmi un vērienīgi nosvinēti Salaspils novada svētki

Jauns.lv

No 31. maija līdz 2. jūnijam Salaspils ar plašu programmu svinēja Novada svētkus, uz kuriem aicināja gan pilsētas iedzīvotājus, gan viesus. Svētki jau izpelnījušies lielu popularitāti - tos apmeklēja trīs reizes vairāk cilvēku nekā pērn.

Novada svētku saviļņojošākais brīdis neapšaubāmi bija Latvijas kontūra, kas veidota, vismaz 1200 salaspiliešiem sadodoties rokās. Starp viņiem bija gan Salaspils pašvaldības iestāžu, gan amatiermākslas kolektīvi, sporta biedrības, skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, uzņēmumi, ģimenes un draugi - ikviens, kurš atsaucās (iz)aicinājumam. 

foto: Publicitātes foto
foto: Kaspars Suškevičs

Svētkus atklāja Latvijas Radio bigbenda un Goran Gora koncerts, pēc tam Nacionālajā botāniskajā dārzā uzstājās „Triānas parks”, „The Sound Poets”, „DaGamba”, Gacho, „Pulse Effect”, Ralfs Eilands un Dj Artūrs Mednis, bet 2. jūnijā skatītājus aicināja Kārļa Lāča programma “Ziedonis. Lācis. Sievietes”.  

foto: Publicitātes foto

Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā viesojās Latvijas Radio bigbends Kārļa Vanaga vadībā un solists Goran Gora (Jānis Holšteins–Upmanis). Izskanēja īpaši Salaspilij veidotā aranžiju programma “Mosties” ar Knuta Skujenieka dzejas tekstiem, kuras pirmatskaņojums notika valsts simtgades pasākumu ietvaros 2018. gada 16. novembrī.

foto: Publicitātes foto

Svētku galvenā koncerta programma sestdien, 1. jūnijā, notika Nacionālajā botāniskajā dārzā. Uz lielās skatuves kāpa „Triānas parks” un Agnese Rakovska, grupa „The Sound Poets”, „DaGamba”, pirms salūta rībināja „Pulse Effect”, bet pēc pusnakts programmu turpināja Gacho un Ralfs Eilands ar grupu. Nenogurdināmos līdz diviem naktī izdancināja Dj Artūrs Mednis.

foto: Publicitātes foto

Svētdien, 2. jūnijā, Novada svētku noslēgumā Botāniskā dārza oranžērijā notika tikšanās ar solistēm Rēziju Kalniņu, Ilzi Ķuzuli–Skrastiņu, Aiju Andrejevu, Aiju Vītoliņu un Jolantu Strikaiti–Lapiņu. Kārļa Lāča un mūziķu pavadījumā izskanēja skaņdarbi no koncertprogrammas “Ziedonis.Lācis.Sievietes” ar Imanta Ziedoņa dzejas rindām. 

foto: Kaspars Suškevičs

Tāpat svētku ietvaros Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā notika pirmais Salaspils amatiermākslas kolektīvu festivāls “Salaspils dzied, dejo, spēlē”. Ik vakaru iedzīvotāji tika aicināti baudīt kolektīvu dalībnieku sniegumu uz “Rīgavas” brīvdabas skatuves, kas šogad īpaši mākslinieku vajadzībām tika paplašināta un labiekārtota.

foto: Kaspars Suškevičs
foto: Kaspars Suškevičs

1. jūnija dienas programmu atklāja mazie un lielie Salaspils Zīriņu velokrosa dalībnieki Nacionālajā botāniskajā dārzā. Salaspils sporta nama stadionā noritēja īpašs veltījums Baltijas ceļa 30. gadadienai – “Salaspils sadodas rokās Latvijai”, kam sekoja svētku gājiens no Salaspils sporta nama pa Ceru, Skolas un Lauku ielu līdz “Rīgavas” laukumam. 

foto: Kaspars Suškevičs
foto: Kaspars Suškevičs

Pie “Rīgavas” darbojās amatnieku tirdziņš, bet svētku gājiena dalībniekus sagaidīja Liepājas teātra aktrišu kopa “Atštaukas” un postfolkloras grupa “Rikši”. Svētku apmeklētājus priecēja arī pirmatskaņojums – koncertprogramma “Reiz klusā vakarā” ar aktrišu Regīnas Devītes, Indras Burkovskas un Ineses Ramutes azartisko saspēli un Kuldīgas puišu grupas “Rumbas kvartets” pavadījumu. Tā bija īsta zaļumballes sajūta visām paaudzēm.

foto: Kaspars Suškevičs
foto: Kaspars Suškevičs

Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzs tika pārvērsts bērnu pasaku valstībā ar rotaļām, aktivitātēm un īpašiem uzdevumiem pašiem jaunākajiem salaspiliešiem un viņu viesiem. Bet jauniešiem bija iespēja mēroties spēkiem strītbola turnīrā vai galda tenisa turnīrā, šaut ar loku vai izaicināt savu līdzsvara sajūtu uz dēļa.

foto: Kaspars Suškevičs
foto: Kaspars Suškevičs
foto: Kaspars Suškevičs

Skaistākie mirkļi no Salaspils Novada svētkiem 2019

gallery icon
134