Sabiedrība
2019. gada 31. maijs, 12:13

Vecdaugavas un Vecāķu apkaimē traucēta elektropiegāde; vilcienu kustība atjaunota

Jauns.lv / LETA

Piektdien plkst. 9.42 reģistrēts vidējā sprieguma 20 kilovoltu gaisvadu elektrolīnijas bojājums Rīgā, ietekmējot aptuveni 500 klientu elektroapgādi Vecdaugavā - Airu, Atlantijas, Palejas ielā un Vecāķu prospekta apkaimē, aģentūru LETA informēja "Sadales tīkla" preses sekretāre Tatjana Smirnova.

Viņa skaidroja, ka elektroapgādes traucējumus izraisīja pārtrūcis vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas vads, kas ir nokritis uz dzelzceļa sliedēm.

Vilcienu kustība posmā no Ziemeļblāzmas līdz Vecāķiem ir atjaunota.

Vidējā sprieguma 20 kilovoltu gaisvadu elektrolīnijas vadi no dzelzceļa kontakttīkla Rīga-Vecdaugava noņemti plkst.12.46, informēja AS "Sadales tīkla" preses sekretāre Tatjana Smirnova.

Viņa norādīja, ka uzņēmums turpina darbu, lai atjaunotu elektrolīniju un elektroenerģijas piegādi klientiem.

Smirnova skaidroja, ka elektroapgādes traucējumus izraisīja pārtrūcis vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas vads, kas nokrita uz dzelzceļa sliedēm.

Vienlaikus VAS "Latvijas dzelzceļa" pārstāve Ella Pētermane pavēstīja, ka gaisvadu elektrolīnijas vads nokrita uz dzelzceļa sliedēm posmā Ziemeļblāzma-Vecāķi, tādējādi uz laiku tika apturēta vilcienu satiksme.

Viņa atzīmēja, ka "Latvijas dzelzceļa" energodispečers nekavējoties atslēdza spriegumu "Latvijas dzelzceļa" kontakttīklā šajā posmā, savukārt avārijas brigādes nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu un, sadarbojoties ar "Sadales tīkls" darbiniekiem, strādāja pie bojājumu novēršanas.

Pētermane uzsvēra, ka attiecīgajā dzelzceļa posmā, kamēr nav noņemti vadi no "Latvijas dzelzceļa" kontakttīkla, var kursēt tikai dīzeļvilcieni.